BMW 8 Serisi Gran Coupe’den ilk teaser

Teaser görüntüleri fazla ayrıntı vermiyor olsa da, 8 Serisi Gran Coupe’nin tanıdık bir ön yüze ve uzun arka bölüme sahip olacağını biliyoruz

BMW, 2020 8 Serisi Gran Coupe’nin ilk teaser görselini yayınladı. Gelecek ay içerisinde tanıtılacak olan 8 Serisi Gran Coupe, “dört kapılı şık bir spor otomobil” olarak tanımlanıyor.

Şirket aracın detayları konusunda fazla bir ayrıntı paylaşmadı ancak modelde ”sportif ayrıcalık havası yaratmak için sportif oranların ve dinamik çizgilerin bir araya geleceğini” söyledi. Ayrıca otomobilin genişletilmiş bir dingil açıklığına sahip olacağı da belirtildi. Böylelikle arka bölümdeki yaşam alanının artacağını söyleyen BMW, ayrıca süspansiyonun coupe ve cabrio ile karşılaştırıldığında “gelişmiş sürüş konforu” sunmak için geliştirildiğini de ifade etti.

Teaser görüntüleri fazla ayrıntı vermiyor olsa da, 8 Serisi Gran Coupe’nin tanıdık bir ön yüze ve uzun arka bölüme sahip olacağını biliyoruz. Eğimli bir tavan çizgisine sahip olan modelde eklenen fazladan iki kapı ile birlikte daha dik bir A sütunu bekleyebiliriz. Tüm bunlara rağmen aracın akıcı tasarımının korunduğu iddia edilirken, coupe versiyonda gördüğümüz geniş arka çamurluklar da 4 kapılı modele olduğu gibi taşınmış.

İç bölümde de coupe kardeşi ile benzer bir görüntü bekliyoruz. 12.3 inç boyutundaki dijital gösterge panelinin yanı sıra 10.25 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranını da Gran Coupe’de göreceğiz. Sürücüleri ayrıca tanıdık bir orta konsol, üç kollu bir direksiyon simidi ve şık metalik detaylar bekliyor olacak.

BMW, performans özelliklerinden bahsetmedi, ancak tanıdık bir motor gamı bekleyebiliriz. 320 beygir güç ve 680 Nm tork üretebilen turboşarjlı 3.0 litrelik 6 silindirli dizel 840d’nin yanı sıra 530 beygir güç ve 750 Nm torka sahip çift turbo beslemeli 4.4 litrelik V8 motorlu M850i de yine seçenekler arasında olacaktır. Model gamının tepesinde ise 625 beygir güce sahip M8 Gran Coupe’nin yer almasını bekliyoruz.

Haziran ayının sonunda yapılacak tanıtımının ardından, BMW 8 Serisi Gran Coupe’nin dünya lansmanı ise Eylül ayında gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu