BMW M8 birçok kişiselleştirilebilir sürüş ayarı ile birlikte geliyor

Setup düğmesi, sürücülerin motoru, süspansiyonu, direksiyonu, frenleri ve M xDrive sistemini kişisel tercihlerine göre özelleştirmelerine olanak sağlayacak.

BMW yakında ortaya çıkacak olan M8 Coupe hakkında bir kaç fotoğraf ve ayrıntı paylaştı. BMW’nin performanslı model için fazla mesai yaptığını söyleyebiliriz.

Şirket, M8’in ilk olarak M8 Coupe ve M8 Convertible versiyonlarının satılacağını, bu versiyonların piyasaya sürülmesinin ardından ise M8 Competition Coupe ve M8 Competition Cabrio’nun model gamındaki yerini alacağını duyurdu. BMW, bu araçların hangi motorları kullanacağını söylememiş olsa da, Bavyeralı üreticinin 600 beygir güç üretebilen çift turbo beslemeli 4.4 litrelik V8 motorununu kullanacağını biliyoruz.

BMW M8 modellerindeki bir diğer yeni özellik ise Setup düğmesi olacak. Orta konsoldaki bu yeni düğme, sürücülerin motoru, süspansiyonu, direksiyonu, frenleri ve M xDrive sistemini kişisel tercihlerine göre özelleştirmelerine olanak sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre motor Efficient, Spor ve Sport Plus modlarına sahipken,  şasi ise Comfort, Sport ve Sport Plus şeklinde ayarlanabilecek. Aracın özel elektromekanik direksiyonu ve frenleri ise Comfort ve Sport seçeneklere sahip. xDrive dört tekerlekten çekiş sistemini de es geçmeyen üretici, 4WD,4WD Plus ve 2WD seçeneklerine yer vermiş.

Ayarlanabilir frenler özellikle ilgi çekici; fren aktivasyonu, fren hassaslığı ve fren kontrol işlevleri tek bir modülde toplanmış. Comfort ve Sport ayarları, aracı yavaşlatmak için gereken fren pedalındaki baskı miktarını değiştirerek size en uygun sürüşü sunmakta yardımcı olacak.

BMW M8 ailesinin bir diğer özelliği de orta konsoldaki M Modu düğmesi olacak. Bu düğme, gösterge tablosunu, baş-üstü göstergesininin yanı sıra sadece M8 Competition Coupe ve M8 Competition Convertible için bir Track ayarı dahil olmak üzere çeşitli sürüş modlarını ayarlamak için kullanılacak.

BMW M8 ailesinin ne zaman tanıtılacağını henüz söylemedi, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde yüzünü göstermesini bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu