Brezilya Grand Prix’inin pisti değişiyor

Sao Paulo’daki yeni pist eski Alman mühendis ve yarış pilotu Hermann Tilke tarafından tasarlanacak

Sao Paulo’daki F1 Brezilya Grand Prix’ndeki belirsizlik sürerken, ülke başkanı Jair Bolsonaro, etkinliğin Rio de Janeiro’ya taşındığı belirtti.

Bolsonaro, Rio Valisi Wilson Witzel ve belediye başkanı Marcelo Crivella ile kentin Deodoro bölgesinde tamamen kişisel paralar ile finanse edilen yeni bir parkurun yapımı için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

F1’in yönetiminin, yarışların Brezilya’da devam etmesine karar verdiğini ancak Sao Paulo’da etkinliğin kamu mali desteğinden yoksun olması ve orada bulunan borç nedeniyle uygun olmadığını belirttiklerini söyleyen Bolsonaro, ”Yeni yarış pisti 6 veya 7 ay içerisinde inşa edilecek. Otel sektörü mutlu olacak, devlet ekonomisi de aynı şekilde, çünkü altı-yedi bin kişilik iş gücüne ihtiyaç duyulacak.” ifadelerini kullandı.

Bolsonaro sözlerini ”Hem Rio de Janeiro hem de Brezilya için iyi olacak” sözleriyle noktaladı.

.Formula 1’i eskiden beri takip edenler, Rio’nun 1978 ve 1989 yılları arasında Jacarepagua pistinde Brezilya Grand Prix’sine ev sahipliği yaptığını hatırlayacaktır. Ancak, bu pist Olimpiyat Parkı’na yer açmak için 2016 yılında yıkılmıştı.

Yeni Deodoro pistinden bahsetmek gerekirse, eskiden ordunun sahip olduğu arazide inşa edilecek olan yarış pist, Alman mühendis ve yarış pilotu Hermann Tilke tarafından tasarlanacak.Tilke, halen F1 tarafından kullanılmaktan olan Sepang, Bahreyn, Şangay, Marina Körfezi, Yas Marina, yeni Circuit of Amerika ve Sochi Autodrom gibi birçok pisti tasarladı.

Rio için hangi planlar var bilmiyoruz ancak umarız en az Interlagos kadar heyecan verici olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu