Lexus kusursuzluk formülü: el işçiliği ve yenilikçi teknolojiler

Lexus, yeni “Men in Black” filminde dünyayı kurtarmaya yardımcı olacak

Lexus, Japonya’da nesilden nesile aktarılan ve ortaya kusursuz nesnelerin çıkmasını sağlayan el sanatını, lüks otomobillerinde kullanmaya ve bunu teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor. Lexus’u eşsiz yapan özelliklerin başında gelen el işçiliği, üretilen tüm modellerinde kendisini gösteriyor.

Lexus fabrikalarında çalışan ve üstün yeteneklere sahip olan Takumi Ustaları, üretimin her aşamasında değerli bilgilerini ortaya koyuyorlar. Bu sayede Lexus’un Japonya’daki tesisleri, en iyi el işçiliğini yenilikçi teknolojilerle birleştirerek dünyanın en sofistike otomobil fabrikaları olarak dikkat çekiyor.

LFA gibi özel bir otomobile de imza atan Lexus, ileri teknolojiyi özel el yapımı hassasiyetiyle buluşturuyor. Karbonfiber parça üretimindeki deneyim ve uzman el işçiliği, aynı kalite standartlarıyla LC süper coupe gibi modellerde de uygulanıyor.

En az 25 yıllık deneyime sahip Takumi Ustaları, yıllar boyunca biriktirdikleri deneyimle, elleri, gözleri ve kulaklarıyla en ufak bir kusuru bile algılayabiliyorlar. Lexus’daki en deneyimli ustalar olan Takumi’ler, üretiminin her aşamasında gerekli olan kalitenin garanti altına alınmasını sağlıyorlar. Takumi Ustaları’nın yetenekleri o kadar üst seviyededir ki, hareketleri dijitalleştirilip, aracın dış yüzeyini boyayan robot programlarına aktarılıyor.

Üretimin her adımında yüksek özen

LC’nin yapımının perde arkasında, gövde üretiminden test sürüşüne kadar sekiz Takumi ustası ve her bir süreçte uzmanlaşmış çalışanlar bulunuyor. Ekip tüm uygulamalarda titiz bir çalışma ortaya koyuyorlar. Markanın DNA’sında her alanda yer alan bu insani dokunuş, tüm modellerine adapte ediliyor. İşte bu sebeple Lexus fabrikaları, gelmiş geçmiş en harika makine olan “insan vücuduna” hizmet verecek şekilde tasarlanıyor.

Bununla birlikte ekip en yüksek el işçiliği kalitesine ulaşabilmek adına son teknolojiden ve mühendislikten de faydalanıyor. Bu yüzden her aşamada Lexus modelleri görsel, işitsel ve dokunsal olarak testten geçerken, aynı zamanda elektronik sensörlerle de kontrol ediliyor.

Lexus fabrikalarında el işçiliği ve teknoloji uyum içerisinde bir arada yer alıyor. Makineler sadece önceden tanımlanmış kusurları belirleyebilirken Takumiler ise, daha yüksek hassasiyetle daha önce görülmemiş hataları bile tespit edebiliyorlar.

Lexus’un modellerine ulaşmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz https://www.lexus.com.tr

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu