Çölün en hızlı arabası belli oldu

Motosikletlerle hız rekoru kıran Zef Eisenberg, Güney Galler’deki Pendine Çöller’inde Madmax ile altı yeni rekor kırarak otomobillerin tarih kitaplarına girmeyi başardı.

Porsche Panamera’nın 10 yılı

Eisenberg, 534 km (332 mil/s) hıza ulaştı, bu kadar güçlü bir araç tarafından kumda kaydedilen en yüksek hız rekorunu kırdı. Ayrıca, Sir Malcom Campbell’ın başarısını finalde, çeyrek milde en hızlı tek yönlü uçuş ve mil hızını ve 1 milde en hızlı iki yönlü uçuş hızını da tekrar belirledi.

Bu yeni kayıtlar itibariyle Eisenberg, şimdi Pendine’de motosiklet ve otomobille 322 km/s (200 km/s) hıza ulaşan tek kişi, tarihte motosiklette ve arabada bir mil kilidini kıran ilk İngiltere vatandaşı.

ES Motor ve MADMAX Yarış Takımının başarısı

Eisenberg, “ES Motors’a ve kendi MADMAX Yarış Ekibime, kapsamlı Porsche hazırlığında yorulmadan çalıştıkları, motor modifikasyonları ve ayarlamaları için çok teşekkür ederim. Bu çok zorlu rekoru elde etmek için gerekli mühendisliğin ve gücümüzün olmasını sağladık.” dedi.

“Zorlu kum koşullarında iki kilometrelik bir parkur bulmak ve ayarlamak için Straightliners ve Speed ​​Record Club etkinlik organizatörlerine de ek bir teşekkürü borç biliyoruz.”

Eisenberg, dört tekerlekli hız rekorunu ES Motors ve MADMAX Yarış Takımı tarafından özel olarak hazırlandı. Tamamen yola çıkmak için yasal olan, MADMAX 1.200 beygir gücündeki Porsche 911 Turbo ile belirledi.

Otomobilde, yeni iç parçalar, şanzıman, debriyaj ve tahrik milleri kullanıldı. Bunun yanı sıra yükseltilmiş bir E85 yakıt sistemi ve motorun aşırı ısınmasını önlemek için gelişmiş güçlü soğutma sistemi kullanılıyor. Bununla birlikte özel bir 4.1 litrelik yarış motoru bulunuyor. Ayrıca yükseltilmiş bir PDK şanzımanı ve kumda başarılı olması için süspansiyonu değiştiriyor.

Ayrıca ES Motor, bir Türk firması ve bütün Dünya için Porsche güç kitleri satıyor.

1000 beygir güce sahip motor

“Porsche, kumda asfalttan çok farklı davranıyor” dedi. “Kum çok fazla direnç ve lastik kayması yaşanıyor. Sonuçta Porsche’nin fabrika çıkışı sadece 533 bg olan bir motora sahip. Modifikasyon sonrası tekerleklerin çok fazla patinaj çekmesini önlemek için ise 850 bg güç (motor 1000 bg’e kadar destekliyor) kullanabildik.”

Eisenberg’in kayıtlara göre 1927’den beri, Pendine Çölleri’ndeki (174.8 mil / 281.3 mil / saat) ikonik Mavi Kuş rekoru kırdı. İsmi yaklaşık 90 yıl boyunca duran rekor olmasının yanı sıra, bir önceki rekorunu kıran kahramanlarından da geliyor. En son 2015 yılında aktör Idris Elba tarafından bu rekor kırılmıştı.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu