Çok daha lüks bir Audi A8 versiyonu geliyor

Audi A8 ailesinin özellikle lüks ve prestijli bir versiyonla ile birlikte genişletileceği açıklandı

Audi’nin amiral gemisi modeli A8’in ultra lüks bir versyionunu yasaya sürerek ürün gamının en tepesini yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor.

Markanın Neckarsulm’daki yıllık genel toplantısında yapılan açıklamada, daha fazla ayrıntıya girilmeden “A8 model ailesinin yeni, özellikle lüks ve prestijli bir versiyonla ile birlikte genişletilmesinin” planlandığı belirtildi.

Audi A8 Horch olarak adlandırılabilir

2018 yılının Eylül ayında Automotive News tarafından ortaya atılan bir iddiada, Audi’nin kurucusu olan August Horch’un isminin bu araca verilebileceği ima edilmişti. Böylelikle 20. yüzyılın başından beri aktif olmayan Horch markasının yeniden canlandırılabilir.

Audi’nin ultra lüks modelinde Mercedes-Benz’in yolunu izleyebileceği düşünülüyor. 2013’te Maybach markasının kapanmasından sonra Alman üretici bu adı S-Class’ın en lüks ve en özel versiyonlarına vermişti.

Yeni lüks modelden konuşmak gerekirse, A8 Horch(henüz resmiyet kazanmadı)’un Audi A8 L‘den bile daha uzun olabileceği gelen haberler arasında. Spekülasyona göre, model gamının tepesinde yer alacak olan A8 en üst derecede teknoloji ve ısmarlama tasarım detaylarını da içerisinde barındıracak.

Mercedes-Maybach S-Serisi ve Bentley Flying Spur gibi modellerle yarışacak olan ultra lüks Audi A8’de çift turbo beslemeli 6.0 litrelik W12 motorun veya V8 motorun kullanılabileceği konuşuluyor.

Alman üretici A8 Horch’un performansına göre diğer modellerinde de aynı tarifi uygulayabilir. Audi tarafından resmi şekilde duyurulan otomobilin yakında makyajlanacak olan A8 model ailesi ile birlikte gün yüzüne çıkmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu