McLaren Grand Tourer gün yüzüne çıkıyor

McLaren’a göre yakında tanıtılacak olan GT, Speedtail Hyper-GT modeliyle aynı DNA’yı paylaşıyor.

McLaren’in Track25 planının dördüncü otomobili olacak olan yeni Grand Tourer, 15 Mayıs Çarşamba günü ortaya çıkıyor. McLaren’a göre yakında tanıtılacak olan GT, Speedtail Hyper-GT modeliyle aynı DNA’yı paylaşıyor.

Yeni GT, mevcut Sport Series ve Super Series modellerinin yanındaki yerini alacak. Amacı “Grand Tourer segmentinin kurallarını yeniden tanımlamak olan yeni model, ünlü McLaren mühendisliği ve yüksek dinamik özelliklerin yanı sıra kaliteli malzemeler ve olağanüstü konfor ile fark yaratmak istiyor.

Görsel olarak, yeni GT, günümüzün diğer McLaren modellerine kıyasla daha sade bir dış tasarıma sahip olacak gibi görünüyor. Uzun yolculuklar için tasarlandığınını düşünürsek, daha zarif bir dış tasarım tercihi oldukça mantıklı geliyor.

Yeni modelleri hakkında konuşan McLaren CEO’su Mike Flewitt, ”Rekabetçi performansı uzun yol kabiliyeti ile birleştiren, güzel ve hafif bir gövdeye sahip bir otomobil olacak… Uzun mesafe için tasarlanmış ve aynı zamanda bu tür bir uzun yol aracı için beklenen rahatlığı ve alanı sağlayacak bir otomobil… Ancak bu bölümde daha önce hiç tecrübe edilmemiş bir çeviklik seviyesine de sahip olacak. Buna ek olarak en hafif grand tourer olacak olan modelin, en iyi ağırlık / güç oranı ile birlikte en hızlı otomobillerden biri olacağının sözünü veriyorum.” ifadelerine yer verdi.

Hangi güç aktarma organının yeni GT’de kullanılacağı henüz belli olmasa da, gelen iddialara göre McLaren’in yeni modeli 600 beygirin üzerinde bir güce sahip olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu