Yeni Opel Corsa görselleri sızdırıldı

Rakipleri birer birer yenilenirken Opel Corsa da yeni nesli ile merhaba demeye hazırlanıyor. Eylül ayında tanıtılması planlanan 6. nesil Corsa’nın görselleri Germancar4um‘da Forza adlı kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Corsa ile birlikte PSA’nın ortak altyapısını kullanmaya başlayan Opel’in sonraki modelleri de yine bu platformdan yararlanacak. Araca ilk baktığımızda bu ortaklığın bir meyvesi olduğu anlaşılıyor. Genel anlamda, geçtiğimiz aylarda tanıtılan Fransız kuzeni Peugeot 208 ile benzeşen yeni Corsa, detaylarda ayrılıyor.

Ön bölümde Opel’in karakteristik ön yüzüne sahip olan Corsa’da bumerang formlu farlardan vazgeçilmemiş. Adapif IntelliLux LED gündüz farlarında da yine bumerang şeklini görebiliyoruz. Aracın altıgen formlu ön ızgarası ise krom bir şerit ile ikiye ayrılıyor.

Yan tarafa geçtiğimizde ise aracın karakteristik omuz cizgisini görüyoruz. Arka kapının ön çıtasında da bir ambleme yer verilmiş. Büyük ihtimalle üst donanım seviyesinin görselleri paylaşılan model, siyah tavan rengiyle de dikkat çekiyor, Bu siyah renk aracın C sütununa kadar uzanarak spoyler ve arka cam ile bir bütünlük oluşturmuş.

Genel anlamda daha kaslı bir görünüme kavuşan Opel’in arka bölümünde ise bizleri çıkıntılı stop lambaları karşılıyor. Bumerang formlu LED grafiklerin stop lambalarına da taşındığını görüyoruz.

İç mekan olarak da önemli gelişim kaydeden 6. nesil Corsa büyük bir bilgi-eğlence sistemi ekranına kavuşmuş. Daha alt donanımlarda bu ekranın büyüklüğünün ne kadar olacağını ise henüz bilmiyoruz. Mevcut modeldekine oldukça benzeyen bir direksiyonla yoluna devam edecek olan Corsa’nın yeni bir otomatik vites topuzuna kavuştuğunu da yine görselle sayesinde öğrenmiş olduk.

PSA imzalı güç üniteleri

Aracın güç ünitelerine geçecek olursak, görselleri sızdırılan aracın Corsa-e olarak adlandırılan elektrikli versiyon olduğunu düşünüyoruz. Aracın tıpkı e-208 modelinde olduğu gibi 50 kWh’lik bataryaya sahip olacağını söylemek yanlış olmaz. e-208 modelinin 0’dan 100 km/s hıza 8.1 saniyede çıkmasını sağlayan bu motor 136 beygir güç ve 260 Nm tork üretebiliyor.

Bunun dışında PSA ortaklığının bir ürünü olan araçta yeni Peugeot 208 modelinde de kullanılan 1.2 litrelik benzinli ünitenin atmosferik ve turbo beslemeli seçeneklerinin yanı sıra 1.5 litrelik dizel üniteye yer verileceğini düşünüyoruz.

Güvenlik teknolojileri anlamında da çeşitli yeniliklere ev sahipliği yapacak olan 6. nesil yeni Opel Corsa hakkında ilerleyen günlerde daha fazla ayrıntılı bilgiye ulaşmayı umuyoruz. Aracın resmi tanıtımı ise Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu