Yeni Peugeot 208 tamamen ortaya çıktı

Yeni 2019 Peugeot 208, Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki global lansmanından hemen önce tanıtıldı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görsellerinin ardından yeni modeli tamamıyla görme fırsatı yakaladık.

2019 Peugeot 208’in kaputunun altında ise 1.2 litrelik benzinli motor ve 1.5 litrelik dizel ünite yer alacak.

Yeni nesli ile birlikte keskin, cesur ve sıradışı ama bir o kadar da çekici bir tasarıma kavuşan süpermini, PSA’nın Common Modular Platformu (CMP) üzerinde yükselmiş. Yeni mimarisi sayesinde 30 kg’lik bir ağırlık avantajına sahip olan modelde, titreşim ve sertlik seviyelerinin de azaldığı belirtildi.

2019 Peugeot 208’in kaputunun altında ise 1.2 litrelik benzinli motor ve 1.5 litrelik dizel ünite yer alacak. 1.2 litrelik 3 silindirli ünitenin atmosferik versiyonu 75 beygir güç üretirken, turbo beslemeye sahip türevleri ise 100 ve 130 beygir güce sahip olacak. Motor seçeneklerine 5 veya 6 ileri manuel şanzımanla sunulan araçlar 8 ileri otomatik şanzımanla da tercih edilebilecek. 1.5 litrelik turbo dizel ünite ise 100 beygir güç ve 6 ileri manuel şanzımanla birlikte gelecek. İlerleyen dönemde bu motorun da otomatik vites seçeneği gelecektir.

Ayrıca Fransız üretici, e-208 adı verilen elekrikli versiyonu da duyurdu. 50 kWh’lik batarya paketine sahip olan araçta 136 beygir ve 260 Nm tork sunabilen elektrik motora yer verilmiş. 0’dan 100 km/s hıza 8.1 saniyede çıkan aracın menzilinin ise yeni WLPT döngüsüne göre 340 km olarak açıklandı. Ayrıca elektrikli 208’in bataryasının %80’lik kısmını 100 kW’lik hızlı şarj ile 30 dakikada doldurmak mümkün.

Yeni modelin tasarımına geçtiğimizde ise yeni 508’den izler görüyoruz. Ön bölümde yer alan LED gündüz farları ve ızgarası ağabeyine göndermede bulunuyor. Arka bölümde de sıyah bir kuşak ile birbirine bağlanan pençe görünümlü LED stop lambaları dikkat çekiyor. Donanım seviyelerine bağlı olarak sunulan jant seçenekleri ile de tasarım tamamlanmış. Ayrıca C sütununda aracın hangi donanıma sahip olduğunu belirten kısım da güzel bir ayrıntı olmuş.

Güvenlik teknolojileri konusunda da önemli bir adım atan 208, Dur-Kalk özelliğine sahip adaptif hız sabitleme sistemi, şeritte kalma asistanı, otomatik park yardımcısı, acil durum frenleme sistemi, kör nokta uyarısı ve trafik işareti tanıma gibi sistemleri içinde barındırıyor.

Yeni modelin iç mekanında ise i-Cockpit bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra, dijital gösterge paneli, karbon fiber görünümlü detaylar ve iki kollu olarak tasarlanan oldukça küçük bir direksiyon simidi bizleri karşılıyor. 

Fransız üretici yeni 208’in ön satışına Mart ayının sonundan itibaren başlayacak. Süpermini’nin genel satışının ise Avrupa’da 2019 yılının sonbahar aylarını bulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu