2020 Kia Seltos resmi olarak tanıtıldı

Kia Seltos, ön bölümde farlar ve sinyal grubu ile farklı bir görünüm ortaya koyuyor

Sızdırılan görseller ve uzun süren teaser kampanyasının ardından Kia Seltos sonunda gün yüzüne çıktı. Hindistan’ın Delhi kentinde düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtılan küçük SUV model, yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

Dışarıda keskin çigiler ile geleneksel SUV görünümünü destekleyen Seltos’un kaplan burnu olarak adlandırılan ön ızgarası ile Kia genlerini sergiliyor. Kia Seltos, ön bölümde farlar ve sinyal grubu ile farklı bir görünüm ortaya koyuyor. Ön ve arka aydınlatma grupları ise LED farlara kavuşmuş. Yeni model 16, 17 ve 18 inç boyutundaki jantlarla tercih edilebilecek.

İç bölüm ise 10.25 inç boyutundaki geniş dokunmatik bilgi-eğlence ekranına ev sahipliği yapıyor. Müşteriler aynı zamanda Kia Seltos’un içini girdiklerinde 8 inçlik bir baş üstü ekranı ve Bose premium ses sistemi ile karşılaşacaklar.

Yeni Kia Ceed, Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni SUV model bir dizi aktif ve pasif güvenlik teknolojisiyle de donatılmış. Kia Seltos, çekiş kontrolü, elektronik denge kontrolü, yokuş kalkış desteği, fren asistanı, ön ve arka park sensörü gibi birçok teknolojiyi içerisinde barındıracak. Yeni modelde ayrıca yol ve sürüş koşullarına göre Normal, Eco ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş modundan birisi tercih edilebilecek.

Pazara bağlı olarak Kia Seltos iki farklı benzinli motorla sunulacak. 1.6 litrelik turbo beslemeli motor 177 beygir güç üretirken, 149 beygirlik 2.0 litrelik atmosferik ünite de yine seçenekler arasında olacak. 136 beygir güç üretebilen 1.6 litrelik motor da dizel tercih edenler için hazır bulunuyor. Bu güç üniteleri  6 ve 7 ileri otomatik şanzımanın yanı sıra CVT ile de satın alınabilecek.

Aracın üretimi yakında Hindistan’da Anantapur Bölgesi ve Andhra Pradesh’de,  Kore’de ise Gwangju tesislerinde başlayaca

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu