2020 Mini John Cooper Works GP: Ring Savaşçısı

2006 yılında başlayan Mini John Cooper Works GP modeli, 2020’de 3. nesli ile ortalığı kasıp kavurmaya geliyor.

MINI May Fest fırsatlarına Haziran’da devam ediyor

8 dakika 23 saniye 2013 Mini John Cooper Works GP’nin başarılı ring rekoruydu. 7 yıl önce kırılan rekor selefinin 19 saniye altındaydı.

Beklentileri boşa çıkarmayacak olan Mini John Cooper Works GP selefinin rekorunu kıracak.

Ancak bu rekor, 24 saat Nürburgring yarışı öncesinde ortaya çıkan yeni Mini John Cooper Works GP ile değişmek üzere. Mini’ye göre en yeni GP modeli Ring’i 8 dakikadan daha kısa bir sürede döndü. Resmi açıklama ise halen yapılmadı.

Yeni JCW GP’nin pist odaklı olan görüntüsü ise bize bazı ipuçlarını veriyor. Bu yılın başlarında yarış pistlerinden oluşan kamuflajı ile yeşil cehennemde dolaşırken yakalandı. Sanırım bu sefer ki hedef Nürburgring’i fethetmek.

Yeni kaslı kaputun altında, 295 beygir güç üreten turboşarjlı dört silindir motor bulunuyor. Bu güce yeterli gelebilmek için elbette diğer kısımlarda da geliştirmeler mevcut. Geniş hava giriş kısımları, büyük alaşım jantlar, ön ve arka tampon tasarımları ve bir bagaj spoyleri eklenmiş.

Hala gizleniyor olsa da, yeni Mini JCW GP halka ilk defa sunulmuş oldu. Tam da 24 saat Nürburgring yarışı zamanında gösterildi.

Önce ki nesillerde olduğu gibi yeni JCW GP’de sınırlı sayıda üretilecek. Mini’ye göre toplamda 3000 adet satılacak. Satışlar ise 2020’de başlayacak.

Bu arada, test aşamasındaki yeni JCW GP, Nürburgring’de selefi JCW GP 2016 ve Mini Cooper S ile tur yapmaya devam edecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu