En hızlı Ford GT artık yollara çıkıyor

İnstagram’da paylaşılan bir görüntüye göre ise daha fazla pist odaklı modifiye barındıran bir Ford GT olduğu aşikar görünüyor. Multimatic tarafından yayınlanan teaser, arabanın gölgeli bir silüetini gösteriyor. Ancak bir Ford GT olduğunu anlamamıza olanak veren detayları görmemek mümkün değil.

2020 Mustang Shelby GT500, 760 beygir ile gelecek

İlk olarak Ford Gt imzalı C şeklindeki LED farlar. İkincisi ve bu değişimin en büyük göstergesi, downforce konusunda oldukça iş yapacak olan kocaman bir aka kanat görünüyor. Otomobilin agresif sürüşünü artıracak detaylar da gözümüzden kaçmıyor. Tavanda bulunan hava alıkları ise geliştirilmiş 3.5 litrelik çift turbolu V6 motoru besliyor.

Teaser fotoğrafta görünen kocaman bir arka kanat var.

İnstagram hashtagleri ise otomobili ne zaman göreceğimizin ipuçlarını veriyor. Ford GT, 4-7 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de Goodwood Festival of Speed etinliğinde ortaya çıkacak.

İnstagram paylaşımını yapan Multimatic ise Ford GT için tedariği sağlayan Kanadalı bir şirkettir. Karbon parçalar üzerinde uzmandırlar ve spoolwalf süspansiyon kitini satarlar. Multimatic, Aston Martin Vulcan ve Red Bull Formula 1 otomobillerinde yaptığı çalışmalarla da tanınır.

Ford GT’nin ilk sürüşünde verdiği ani ivmelenme tepkisini, yüksek süratteki dengesini ve poponuzda hissetiğiniz o muhteşem hisler için oldukça övülmüştü. Bu kadar güzel hislerine rağmen Amerika’da 450.000 dolar olan fiyatı oldukça düşündürücü. Sonuçta 100.000 dolar ucuz olan Porsche 911 GT2 RS Weissach modelinden 2.5 saniye geride. Ortalama 100.000 dolar olan Corvette Z06 ise 1.5 saniye daha hızlı. Karar vermek, parayı vermek ve pist silahınızı seçmek ise size kalmış.

Goodwood festivali yaklaşırken bu özel otomobil için gelecek açıklamaları ise dört gözle bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu