2020 Mustang Shelby GT500, 760 beygir ile gelecek

Ford nihayet 2020 Mustang Shelby GT500 ‘ün etkileyici verilerini paylaştı. 760 beygir ve 847 Nm tork değeri üreten V8, ortalığı karıştıracak gibi duruyor.

Şimdiye kadar ki en hızlı Ford Mustang tanıtıldı

Yeni GT500’ün motorunun, GT350’nin 5.2 litrelik V8’ini temel olarak kullandığı biliniyor. Bu uygulama yapılırken güçlü bir süperşarj ünitesi kullanıldı ve iddiaya göre artık standart bir krank mili yok. 7 ileri çift kavramalı bir şanzıman ile kombinleneceği ise bilinenler arasında.

Ford, Dünya’nın en güçlü aşırı beslemeli V8 motoru olduğunu söylüyor.

Otomobilin, performans bakımından bir ‘muscle car’ olabilmesi için 11 saniye altında çeyrek mil performansı sergilemesi gerekiyor. Bunu fazlasıyla başaracağını ve son hızının 289 km/saat olarak sınırlandırıldığını Ford yetkilileri söylüyor. 0’dan 100 km/saat hıza ulaşacağı değer ise hala bir sır olarak saklanıyor.

Bir sürücünün GT500 için nasıl bir egzoz sesi istediği bilinmez. Bu yüzden 4 farklı egzoz modu bulunuyor. Sürüş modları arasında konforlu uzun yoldan pist heyecanına kadar seçenekler sunuluyor. Kabinde bulunan gürültü engelleyici sistem ise yolculukların daha huzurlu geçmesini sağlıyor.

Güçlü motoruna ek olarak Ford mühendislerinin GT500’ün aerodinamiklerine çok dikkat ettiklerini biliyoruz. Elden geçirilen ön kanat sayesinde soğuma %50 artırılmış. Opsiyonel karbon fiber parça paketi ise karbon fiber jantları, Recaro koltukları ve 180 km/saat hızda 227 kg downforce yapabilen bir arka kanat ekliyor.

2020 Ford Shelby GT500 bu yaz satışa başlayacak ancak fiyatları hala belirlenmedi. Başlangıç rakamları ise Amerika’da 60.000 dolar civarında olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu