Hummer geri mi dönüyor, hem de elektrikli olarak?

General Motors’daki bazı yöneticiler Hummer markasını bir elektrikli SUV ve pick-up üreticisine dönüştürmek istiyor

2000’lerin başında yakıt tüketimi denince akla gelen ilk marka Hummer olurdu. General Motors’un çatısı altında hayatına devam eden markanın sonu da bu yüzden gelmişti.

ABD’li şirket yeniden yapılanmaya giderken ilk olarak Hummer’ı da Çinli Sichuan Tengzhong’a satmaya çalışmış ancak anlaşma gerçekleşmeyince, 2010 yılında sessiz sedasız Hummer üretimi de durdurulmuştu.

Günümüze gelindiğinde ise SUV popülaritesi günden güne artarken, Hummer gibi bir markanın da bu piyasada önemli bir yer edinebileceğini düşünmek zor değil. Bloomberg’in yaptığı habere göre GM’de hala aklı Hummer’da olan yöneticiler mevcut ve bu yöneticiler Hummer’ı bir elektrikli SUV ve pick-up markasına dönüşterme niyetindeler.

Hummer

Hummer’ın efsanevi askeri aracı H1’i kullandık

Bu fikir, Hummer’ın tarihinde mazotu içen modelleri düşündüğümüzde oldukça çılgın geliyor. Bunun yanı sıra, pazarlama giderleri, yeni bir satıcı ağı kurulması ve yeni araçların piyasaya sürülmesinin oldukça masraflı olacağını düşünüyoruz.

Firma şu anda markayı tekrar hayata geçirme fikrini değerlendiriyor olsa da bizce bu şimdilik sadece “eğer” düşüncesinden öteye gitmiyor. Bloomberg’in konuya ilişkin açıklama istediği GM Başkanı Mark Reuss’un “Hummer’ı seviyorum ama emin değilim.” ifadeleri de markanın geri dönüşünün çok ciddi biçimde değerlendirilmediğini kanıtlar nitelikte.

Hummer’ın yeniden piyasaya sürülmesi oldukça uzak görünse de GM’in elektrikli pick-up ve SUV modelleri  üzerinde çalıştığı bir sır değil. Bunlardan ilki, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen Chevrolet Bolt EUV (Electric Utulity Vehicle) olması bekleniyor.

Ayrıca GM, 2017 yılında yedi yeni elektrikli crossover ve SUV piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu. Bununla birlikte Cadillac da ilk elektrikli crossover modelinin ilk ipuçlarını bu yılın başlarında paylaşmıştı. GM, elektrikli bir pick-up modeli üzerinde çalıştığını da onayladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu