Porsche 718 Boxster Spyder ve Cayman GT4 ortaya çıktı

Porsche, yeni 718 Boxster Spyder ve 718 Cayman GT4’ü tanıttı.

718 model gamının tepesinde yer alacak olan modeller yeni geliştirilen 4.0 litrelik boxer motorla donatılmış. 6 silindirli atmosferik ünite 420 beygir güç ve 420 Nm tork üretebiliyor. Her iki model de 6 ileri manuel şanzımanla gücünü yere aktarırken, 4.4 saniyede 100 km/s sürate çıkabiliyorlar. Modeller son hız konusunda ise küçük bir farkla da olsa ayrılıyor; 718 Boxster Spyder, 301 km/s hıza ulaşabilirken, 718 GT4’de bu değer 304 km/s olarak ölçülüyor. Ayrıca, 2020 Cayman GT4’ün selefine göre Nürburgring’de 10 saniye daha hızlı olduğunu söylemekte fayda var.

Aktif silindir kapatma teknolojisi

Yeni modellerdeki motorun performans arttırımı ile birlikte yakıt tüketimini azaltmak amacıyla ‘iki silindirden birine yakıt akışını kesebilen’ aktif silindir kontrol sistemine de yer verilmiş. Motor ayrıca değişken bir giriş ve piezo enjektörlerine de ev sahipliği yapıyor. Porsche bu enjektörleri ilk defa bu denli yüksek devirli bir motorda kullandıklarının da altını çizdi.

Yeni motorun yanı sıra araçların tasarımında da küçük değişiklikler yer alıyor. 718 Cayman GT4, GT4 Clubsport‘tan ilham almış. Sabit bir arka kanada sahip olan modelde, işlevsel bir difüzöre de yer verilmiş. Bu yenilikler ile %50 daha fazla yere basma kuvveti üreten modelin ön bölümünde de splitter ve dikey hava perdeleri kullanılmış.

Porsche 718 model ailesi genişlemeye devam ediyor

Porsche 718 Spyder’a geçecek olursak yeni model, üçüncü fren lambasına entegre çift kabarcıklı bir tasarıma sahip benzersiz bir arka bölüme sahip. Spyder’ın spoyleri ayrıca 120 km/s hızın üzerindeki hızlarda yükseliyor. Arka tarafta da yeni bir difüzör bizleri karşılıyor. Bu sayede 2020 Spyder, arka aks üzerinde yere basma kuvveti üreten ilk Boxster model olarak da dikkat çekiyor.

İç mekana geçtiğimizde ise kısa bir vites topuzu ve GT direksiyon simidi ile karşılaşıyoruz. Bunların dışında Alcantara döşemeler, spor koltuklar ve fırçalanmış alüminyum detaylar dikkatimizi çeken diğer ayrıntılar. Spyder Klasik İç Mekan Paketi tercih edildiğinde ise bordo ve siyah renkli deri döşemenin yanı sıra GT Silver metalik detaylar ve iki renkli kumaş tavana sahip olununuyor.

Aynı şasisi paylaşan modeller, Porsche Aktif Süspansiyon Yönetim sistemine ev sahipliği yapıyor. Diğer modellere göre 30 mm daha alçak bir sürüş yüksekliğine sahip olan araçlarda Porsche Stability Management sistemi devre dışı bırakılabiliyor. Ayrıca mekanik bir arka diferansiyele sahip Porsche Tork Yönlendirme sistemi de yine yeni modelde yer alan ekipmanlar arasında.

Porsche 718 GT4, Clubsport paketiyle satın alınabilecek

Bu hızlı otomobilleri durdurmak için ise Porsche, alüminyum monoblok sabit kaliperleri olan yüksek performanslı bir fren sistemi tercih etmiş. Müşteriler ayrıca isteğe bağlı olarak Porsche Seramik Kompozit Frenleri sipariş edebilecekler. Opsiyonlardan bahsetmişken GT4, çelik bir roll bar, bir yangın söndürücü ve altı noktalı sürücü emniyet kemerine sahip Clubsport paketiyle donatılabilecek.

Spyder modelinin başlangıç fiyatı ABD.’de 96.300 dolar olarak açıklanırken, GT4 99.200 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu