Motosiklet ve scooter kullanarak trafik azaltılabilir

Geçtiğimiz 27 yıl boyunca arabaların norm olduğu toplumlarda, günlük taşıma ihtiyacı için motosiklet ve scooter fikrine dikkat çekmek için Uluslararası İşe Sürme Günü vardı. Eğer günlük olarak bisiklet, motosiklet veya scooter kullanıyorsanız bu konuyu defalarca konuşmuş olabilirsiniz. Brüksel Times, Belçika Otomobil ve Bisiklet Federasyonu’nun trafikte geçirilen boş zamanların yerine motosiklet ve scooter kullanımı trafik yoğunluğunu olumlu yönde etkileyeceğini açıkladı.

“Motorcu Dostu Trafik” projesinde hedef 3.500 motosiklet sürücüsü

Trafik yoğunluğunun alternatifi olarak motosiklet kullanmak yeni bir bilgi değil. Bu sorun hakkındaki çalışmaların başlaması ne zaman olacağı ise merak konusu.

Avrupa’nın en yoğun 2. şehri İstanbul

Trafikte otomobilde geçirilen zamanın şakası olmadığını ve boşa harcandığını önemle ekledi. 2019 Tom Tom trafik sıkışıklığı raporunda Londra, Paris ve Brüksel gibi şehirlerin kötü olarak nitelendirildiği gözlemlendi. Brüksel bu listede 39 numarada yer alıyor. Trafik yoğunluğu 24 numaradaki Los Angeles’tan daha iyiyken 42 numaradaki New York’tan çok daha kötüdür. İstanbul ise 2 numara ile Moskova’dan sonra en yoğun trafiğe sahip olan şehirdir. Tabi ki bu araştırmalar sadece Brüksel için değil. Tüm Dünya’da trafik sıkışıklığının alternatif çözümü motosiklet ve scooter kullanmak olabilir. Bu konuda yapılan açıklamalarında önemsenmesi gerekiyor.

Federasyone göre motosikletler için park noktaları oluşturulmalı ve kaskların koyulabileceği küçük dolaplar ile teşvik edilmesini söyledi. Ayrıca işveren şirketler otomobil sunuyorlarsa ve ya otomobilin kullanılması için ödenek sağlıyorsa bunları kesmelidir. Bunun yerine scooter ve motosiklete teşvik etmelidir. Herkes kabul etmelidir ki bir otomobilin yerine çok fazla motosiklet ve scooter koyularak yer tasarrufu da sağlanabilir. Sadece mevcut park alanlarını kullansak bile motosikletler trafikte olduğu gibi park alanlarında da sorunları çözecektir.

Kaynak: Brüksel Times

TomTom trafik verileri için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu