Otonom Volvo Vera İsveç’te konteynerleri taşımaya başlıyor

Volvo Vera, ürünleri lojistik merkezinden İsveç’in Göteborg kentindeki liman terminaline kadar taşıyacak

Volvo Trucks’ın elektrikli otonom aracı Volvo Vera ilk görevine çıkıyor. Otonom araç ürünleri bir lojistik merkezinden İsveç’in Göteborg kentindeki bir liman terminaline taşıyacak.

Volvo Trucks ile feribot ve lojistik şirketi DFDS arasındaki yeni işbirliğinin sonucu olan bu yeni görev, Vera’nın dünyadaki ürünlerin sürekli dağıtımı konusunda bir sistemin parçası olarak gerçek hayattaki bir uygulamada değerini kanıtlamasını sağlayacak.

Volvo, 360c konsepti ile havayolu şirketlerine rakip olmak istiyor

Mevcut FL Electric ve FE Electric kamyonlarla aynı güç aktarma organını kullanan Vera, lojistik merkezlerinde, fabrikalarda ve limanlarda tekrarlı görevler için tasarlanmış.Volvo, ayrıca Vera’nın büyük miktarlarda malları kısa mesafelerde yüksek hassasiyetle taşıyabileceğinin de altını çiziyor.

Volvo Trucks, 40 km/s hıza kadar çıkabilen çeşitli Vera araçlarından oluşan bağlantılı bir sistemi uygulamaya koymak istiyor. Markanın amacı, “daha fazla verimlilik, esneklik ve sürdürülebilirlik taleplerine cevap veren kesintisiz ve sürekli bir akış” olarak belirtiliyor. Proje, Vera’yı endüstriyel alanda önceden tanımlanmış kamu yollarında gerçek ulaşım görevinde de kullanmak için bir ön adım olarak kabul ediliyor.

Volvo Trucks’ın Otonom Çözümler Başkan Yardımcısı Mikael Karlsson “Artık Vera’yı ideal bir ortamda uygulama ve diğer benzer işlemler için potansiyelini daha da geliştirme fırsatına sahibiz” sözleriyle, araçlarının kullanım alanlarının ilerde daha da yaygınlaşacağının sinyallerini verdi.

Şirket, tamamen faaliyete geçmeden önce otonom taşımacılık teknolojisi geliştirmeye devam edecek. Karlsson ayrıca “Düşük gürültü seviyeli ve sıfır egzoz emisyonlu özerk taşımacılığın lojistiğin geleceğinde önemli bir rolü var. Hem iş dünyasına hem de topluma fayda sağlayacak. Bu işbirliğini önemli bir başlangıç olarak görüyor ve bu alanda ilerlemeye devam etmek istiyoruz. açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu