Toyota ve Lexus arkadan itişli platformu Mazda’dan alacak

Bir söylenti olmasına karşın gerçeklik payı yüksek ve sıralı 6 silindir motor ile birlikte kullanılması bekleniyor. Bu melez modelin Lexus RC ve LC arasında bir model olması bekleniyor.

Lexus yeni ödüllerle kalitesinin altını çizdi

Pek çok Toyota ve Lexus gelecek modellerinin Mazda altyapısı üzerine kurulu sıralı 6 silindirli motorlarla gelmesi bekleniyor. Japonya’nın en iyi otomobil dergilerine yer alan bu konu hakkında halen resmi bir açıklama yok. Ancak duyumlar 2022 yılında melez modelin piyasaya çıkacağı yönünde.

Sıralı 6 silindir ve arkadan itişli Lexus

Toyota’nın Mazda kaynaklı arkadan itiş platformunu ve ilk altı sıralı motorunu Mark X isimli premium sedanında kullanmayı planladığı iddia ediliyor. Lexus bu otomobilini, mevcut RC ve LC arasında yer alacak yeni bir coupe üzerinden oluşturmayı amaçlıyor.

Best Car dergisi Lexus’un Mazda platformunu ve motorunu uzun yıllar kullanacak olduğunu ima ediyor. Kısacası, güncel IS ve RC’nin V6 motorunun TGNA şasisiyle geleceğini ancak bundan sonraki modellerin sıralı 6 silindir Mazda motoru ve arkadan itişli şasisiyle geleceği iddia ediliyor.

Mazda’nın 2019 Mart’ındaki yatırımcılara verdiği raporda, şirketin, Skyactiv-X teknolojisini kullanarak altı hatlı altı silindirli bir motor inşa etme planı vardı. Aynı raporda, arkadan itiş ve dört tekerlekten çekişli modellerini destekleyecek yeni bir büyük araç mimarisi oluşturma planlarını ortaya çıkardı. Mazda’nın bu açıklamaları 2020 ile 2025 arasındaki planlarını bir nebze belli etti.

Toyota ve Mazda’nın yakın bir iş ilişkisine sahip olması ise bu işbirliğinin güzel yerlere geleceğinin habercisi oluyor. Örneğin Amerika’da yeni Yaris modelinin Mazda 2 ile çok büyük bağlantıları var.
Buna ek olarak, markaların başlangıçta Toyota Corolla ve Mazda işbirliğini inşa etmek için Alabama’da 1,6 milyar dolarlık bir fabrika kurmak için ortaklığı da var. Ancak halen yöneticiler net bir şekilde aradaki ortaklığı açıklamıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu