Uygun bütçeli karavan Lada Granta!

Bu küçük boyutlara rağmen Lada Granta tam teşekküllü bir karavan olarak kullanılabiliyor. Ve piyasaya düşük fiyatıyla bomba gibi düşmesi bekleniyor.

Uyku geldiği zaman, araç kullanmaya devam etmeyin!

Bu küçük karavan, Lada Granta üzerine inşa edilmiştir. Moskova’da Lux-From adında minibüsler ve karavanlar üzerine uzmanlaşmış bir firmada geliştirildi. Doğu Avrupa bölgesine hakim olanlar, bu küçük otomobili oldukça iyi tanıyacaklardır. Ayrıca bu karavan Granta’nın kamyonet versiyonu temel alınarak yapılmıştır. Ön kısım tamamen Granta ile aynı ancak arkada yaprak yay sisteminin üstüne inşa edilmiştir.

5 metrelik cep çakısı

Karavan yapımcılarına göre bu Granta, iki kişinin tatili boyunca bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış. Ancak sadece iki kişi için yatacak yer var. Yaşam alanı 2.1 metre uzunluğunda, 1.7 metre genişliğinde ve yatak odası 1.6 metre, 1.9 metre ölçülerinde tasarlanmış. Bütün karavan ise yaklaşık 5 metre uzunluğundadır.

Yaşam alanının mutfak kısmında tek gözlü bir ocak, bir lavabo var. Dolap içi gibi bir alanda ise duş, tuvalet ve lavabo bulunuyor. 45 litrelik temiz su tankı ve 70 litrelik atık su deposu bulunmaktadır. Ocak için de tüp var ve gereken tüm elektrik tesisatı bulunuyor.

Bu tam teşkilatlı karavanı üreten Lux-From, önümüzdeki dönemde basit bir versiyonunu da üreteceğini açıkladı. Kesin fiyatlar açıklanmamış olsa da Lada resmi sitesinde 17.500 ile 25.000 dolar arasında olması bekleniyor. Üretim tarihleri de kesin olmamakla beraber yakın zamanda olacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Hayatım boyunca hep böyle bir arabam olsun istedim ama o hayal olarak kalacak ve hiç birşeyim olmadan dünyaya veda edeceğim. Yaradan herkezin gönlüne göre versin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu