Vietnam’ın yerli otomobil markası VinFast yollara çıktı

Paris Otomobil Fuarı’nda sedan ve SUV olmak üzere iki farklı modelini sergileyen VinFast tanıtımında David Beckham da hazır bulunmuştu.

Vietnam’ın ilk yerli otomobil markası VinFast, ürettiği ilk araçların teslimatına 17 Haziran itibariyle başladı.

Ülkenin en zengin milyarderi Pham Nhat Vuong tarafından kurulan şirket, iki sene önce çalışmalara başlamıştı. Markanın ismi ise VinGroup ile İngilizce’de ‘hızlı’ anlamına gelen ‘Fast’ kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. 2018 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen Paris Otomobil Fuarı’nda biri sedan diğeri SUV olmak üzere iki farklı modelini sergileyen markanın tanıtımda David Beckham da hazır bulunmuştu.

VinFast Fadıl olarak isimlendirdiği ilk modelini 19.400 dolardan satışa sundu. Opel Karl’ın Vietnamlı kuzeninin kaputunun altında ise 98 beygir güç ve 128 Nm tork üretebilen 1.4 litrelik motor yatacak. Yeni model gücünü CVT şanzımanla ön tekerleklere iletecek.

Yerli otomobil üretiminde dev adım!

Vietnam’ın yerli markası üretimini sadece otomobille sınırlamayacak. Şirket ilerleyen aşamada motorsiklet ve otobüs üretmeyi de planlıyor.

Vingroup Genel Müdürü Nguyen Viet Quanghe, şimdiden 10 bin otomobil ve on binlerce elektrikli motosiklet siparişi aldıkları bilgisini paylaştı. Quanghe yaptığı açıklamada VinFast logolu araçların 17 Haziran’da Vietnam sokaklarına çıkabileceğini de belirtmişti.

Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc da yeni üretilen otomobil ile otomotiv piyasasında yer edinmek istediklerini belirterek, “Tüm dünyanın yaptığını Vietnamlılar da yapabilir.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu