Volkswagen Grubu, Türkiye’de otomobil fabrikası açabilir

Geçtiğimiz üç ayda, Volkswagen Grubu yetkililerinin ziyaret ve görüşmelerde bulundukları öğrenildi.

Volkswagen, Türkiye’de bazı içten yanmalı motora sahip modellerini üretebilecek modeller üretebilecek yeni bir araç fabrikası için lokasyon araştırıyor. Bunun nedeni olarak ise şirketin Almanya’daki fabrikalarında daha çok elektrikli modellere odaklanmak istediği gösterildi.

Alman otomobil üreticisinin listesinde ilk olarak fabrika kurulabilecek beş olası ülke vardı. Ancak zamanla listeyi daraltan Volkswagen’in Türkiye ve Bulgaristan arasından seçim yapacağı öngörülüyor. Geçtiğimiz üç ayda, Volkswagen yetkililerinin iki aday ülkede ziyaret ve görüşmelerde bulundukları öğrenildi.

volkswagen

Ancak, Alman Frankfurter Allgemeine gazetesine göre, VW başkanı Herbert Diess geçen hafta Manisa’da açılabilecek potansiyel bir tesisin altyapı konularını görüşmek üzere Türkiye’ye gelmiş. Yöneticinin ayrıca başkent Ankara’da hükümet yetkilileriyle görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

VW’nin önümüzdeki iki hafta içinde Türkiye’deki fabrika için uygun yeri kararlaştırabileceği konuşuluyor. Böyle bir tesis çalışmaya başladığında, Seat Ateca ve Skoda Karoq gibi Volkswagen Grubu araçların da yine burada üretim bandından inebilir. Bahsi geçen Manisa fabrikasının yıllık 300.000 araçlık üretim kapasitesine sahip olabileceği konuşulurken, Alman üreticinin bu fabrikaya 2 milyar Euro’luk bir yatırım yapabileceği de gelen haberler arasında.

Uzun zamandır Türkiye’ye yeni bir marka fabrika kurmamıştı. Bu açıdan Volkswagen’in böyle bir atılımda bulunması ülkemiz açısından oldukça önemli. Özellikle Volkswagen Grubu markalarının gözde modellerinin burada üretilmesi ekonomik anlamda önemli bir adım olur.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bundan 3 ay önce gebze de bulunan honda fabrikasında incelemeler yaptılar fotoğraflar çektiler kesin değil ama orasıda olma ihtimali yüksek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu