Yeni Renault Clio Cup, Rally ve RX tanıtıldı

Yeni Renault Clio RS Line temel alınarak üretilen yarış otomobilleri, tavandaki hava girişi ve takla kafesi ile ayrılıyor.

Yeni Renault Clio Cup, Rally ve RX, Monaca GP’si sırasında tanıtıldı.

Yeni Renault Clio RS Line temel alınarak üretilen yarış otomobilleri, bu versiyondan tavandaki hava girişi ve takla kafesi ile ayrılıyor.

Her bir otomobil bazı noktalarda birbirlerinden ayrılıyor olsalar da, hepsi Bos süspansiyon sistemi ve sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile birlikte geliyor. Yarış otomobillerinde ayrıca gelişmiş bir soğutma sistemi ve FIA onaylı bir yakıt deposu bulunuyor.

1.3 litrelik yeni turbo benzinli üniteye ev sahipliği yapan otomobiller 170 ile 180 beygir arasında güç sunuyorlar. Araçlar yine versiyona göre 280 ile 320 Nm arasında tork değerlerine sahip olacaklar. Tüm versiyonlar da 5 ileri Sadev şanzımanlar ise standart olarak yer alıyor.

Otomobiller birçok parçayı paylaşıyor olsa da, Renault her birinin kendi yarışlarına göre özel olarak tasarlandığını açıkladı. Çakıl zeminler için 15 inçlik jantları tercih eden marka, asfalt zemin için 16 inç ve Cup yarışları için ise 17 inçlik jantları kullanmış.

Renault ayrıca otomobil sahiplerinin, araçlarını bir versiyondan diğer bir versiyona çevirebilecekleri bir paketin de sunulacağını belirtti. Fransız üretici bunu, müşterilerin farklı yarış biçimlerini deneyimlemelerini sağlayacak ekonomik bir çözüm olarak nitelendiriyor.

Renault ilerleyen günlerde daha fazla ayrıntıyı bizlerle paylaşacak. Şimdilik modellerin Ekim ayında üretime girmesi ve 2020 yarış sezonuna hazır olacağını biliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu