500.000 ton çeken elektrikli Ford F-150

ABD’nin en çok satan pick-up modeli Ford F-150 elektrikleniyor. F-150’nin sıfır emisyonlu bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planladığını duyuran Ford, elektrikli modelin potansiyelini ortaya koyan bir video paylaştı.

Elektrikli F-150’nin şaşırtıcı gösterisinde 567 ton ağırlığındaki vagonları çektiği görülüyor. Bu performansı sessiz sedasız yerine getirebilen elektrikli model, 10 adet çift katlı vagona sığdırılmış, 42 tane standart Ford F-150 modelini çekebilmiş.

2019 Ford Ranger, Türkiye’de satışa sunuldu

Yapılan açıklamada ”Elektrikli F-150’nin satışa sunulmasını onayladık. Şimdi de 500.000 tondan fazla yük çekerek aracın potansiyelini gösteriyoruz. ” ifadeleri kullanıldı. Her ne kadar inanılmaz ağırlıkları çekmeyi başarmış olsa da, yayınlanan videoda aracın sahiplerine kılavuzda yazan değerin üstüne çıkmamaları gerektiği vurgusu da yapıldı.

Ford’un elektrikli pick-up segmentine girişi, önümüzdeki yıl yeni nesil F-150’nin tanıtımı ile birlikte olacak. 2020 yılında ilk olarak hibrit bir versiyonla piyasaya sürülecek olan F-150’nin ilerleyen dönemde ise tamamen elektrikli versiyona kavuşması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu