Nissan, 12.500 kişinin görevine son vereceğini açıkladı

Nissan, şirketin 2019 yılı ilk çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından dünya çapında 12.500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Japon üreticinin net kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %94.5 düşmüş. Markanın satış hacmi ise %6 azalarak 1.23 milyon olarak gerçekleşmiş.

Nissan konuyla ilgili olarak ”Kârımız, gelirdeki düşüş, hammadde maliyetleri, kur dalgalanmaları ve yeni standartları karşılayacak yatırımlar gibi dış etkenlerden olumsuz etkilendi ” açıklamasında bulundu.

Nissan

Nissan, 2022 sonunda küresel üretim kapasitesini yüzde 10 azaltacak. Japon firma aynı zamanda rekabet gücünü artırmak adına model gamını %10 oranında daraltacak, global ana modellere ve stratejik bölgesel modellere daha fazla odaklanacak.

Şirket, Nissan’ın küresel işgücünün yaklaşık yüzde 9’unu oluşturan 12.500 kişilik iş kesintisinin ise dünya çapında toplam 14 tesisi etkileyeceğini belirtti. Raporlar, çoğu işten çıkarmaların Japonya dışındaki üretim tesislerinden olacağını iddia ediyor.

Nissan

Japon üreticinin İspanya, Endonezya, Rusya, Fransa, Tayland, Meksika ve İngiltere gibi ülkelerde fabrikaları bulunuyor ancak bu işten çıkarmalardan hangi tesislerin etkileneceği henüz kesin değil.

2019 çeyrek rakamları Nissan’ın son 10 yıldaki en kötü sonuçları oldu. Bu durumun şirketin CEO’su Hiroto Saikawa üzerinde de önemli bir baskı oluşturuyor.

Nissan, 2019 mali yılına ilişkin kar tahmininde, geçen yıla göre yüzde 28’lik düşüş bekliyor. Beklenen kâr miktarı ise son 10 yılın en düşük rakamı olan 2.1 milyar dolar olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu