Cupra, Barcelona’ya sponsor mu oluyor?

Audi, 13 yıllık iş birliğinin ardından FC Barcelona ile yapılan sponsorluk anlaşmasını sona erdirme kararı aldı. Bu kararla birlikte yeni iddialar da ortaya atıldı. Bu konuda en ciddi sponsor adayı ise başka VW Grubu markası olan Cupra olarak gösterildi.

İspanyol Periodisimo Del Motor’da yer alan haberde, Seat‘ın alt markası olan Cupra’nın söz konusu iş birliğinde sadece futbolculara otomobil sağlamanın ötesine geçmeyi planlıyor. Yeni marka, Barcelona ile birlikte tanınırlığını da arttırma isteğinde.

Cupra

Yıllardır Barcelona’lı futbolculara otomobil sağlayan Audi’nin ise, oyuncuların kendilerine verilen araçlar yerine başka otomobillerle antrenman ve maçlara gidiyor olması dolayısıyla yeniden anlaşma yapmak istemediği öğrenildi. Bilindiği gibi ünlü futbolcular Ferrari, Lamborghini ve Bentley gibi lüks markaları tercih ediyorlar.

Cupra’nın bu anlaşma için ödeyeceği rakamı henüz bilmiyoruz ancak Audi’nin bu sponsorluk için geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 5 milyon Euro ödediği biliniyor. Cupra ile yapılacak olası bir antlaşmanın de benzer rakamlarla tamamlanacağını söyleyebiliriz.

Cupra

Bu anlaşma sağlanırsa futbolculara Cupra Ateca, Seat Cupra R ve yakında satışa çıkacak olan Formentor gibi modeller sunulacak. Futbolcuların süper otomobillerini kullanmaya devam etmeleri durumunda marka yetkililerinin nasıl tepki vereceği ise şimdiden merak konusu.

Henüz resmi bir açıklama olmasa da iki İspanyol firmanın çok yakın zamanda bu anlaşmayı duyurmasını bekliyoruz. Cupra’nın olası bir anlaşmanın ardından satışlarının nasıl etkileneceğini ise şimdiden merak ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu