Fiat 500 modeline 700 Milyon Euro yatırım!

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), elektrikli otomobiller alanındaki ilk hamlesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Markanın şimdiye kadar pek çok modelinin üretimini gerçekleştiren ve bu yıl 80. yılını kutlayan Mirafiori Fabrikası’nda, 2020 yılından itibaren elektrikli Fiat 500 üretilmeye başlanacak.

Fiat 500 Ailesi, Avrupa’da 3 milyon adet satışa ulaştı

700 milyon Euro yatırımla hayata geçirilecek olan projede yılda 80.000 adet aracın üretilmesi planlanıyor. İlk Fiat 500 BEV modelinin ise 2020 yılının ikinci çeyreği içerisinde üretim bandından inmesi bekleniyor. 200 robotun görev yapacağı Mirafiori Fabrikası’nda hattın ilk ön üretimine yıl sonunda başlayacağı duyuruldu.

“Sırada Levante var”

fiat 500

Konuyla ilgili açıklamada bulunan FCA- EMEA COO’su Pietro Gorlier, “Mirafiori, bugün hala faaliyette olan Avrupa’nın en eski otomotiv fabrikalarından biri. Fiat 500 BEV, Mirafiori yatırım planlarımızın ilk aşamasını temsil ediyor. Bu projeyi Levante ve diğer Maserati modelleri takip edecek. Ayrıca iş planımızda farklı modeller de yer alıyor”
diye konuştu.

Elektrikli modellere 3 yılda 5 milyar Euro’luk yatırım

Fiat 500 BEV, FCA’nın 2019-2021 dönemine yönelik geniş kapsamlı yatırım planının sadece giriş kısmını oluşturuyor. Grup, önümüzdeki süreçte yenilenecek veya tamamen yeni 13 modelin yanı sıra var olan bir modelin elektrikli versiyonu veya tamamen yeni elektrikli modeller olmak üzere yeni modellere toplam 5 milyar Euro yatırım yapacak.

Aynı zamanda EMEA Bölgesi’nde otomobillerin elektrikli geleceğe hazırlanmasıyla ilgili tüm faaliyetleri koordine etmekten sorumlu bir e-Mobilite birimi de kuran FCA, ayrıca yakın zamanda enerji çözümleri sunan şirketler olan Enel X ve Engie ile çeşitli anlaşmalar imzalamış durumda. Bu anlaşmalar, grubun herhangi bir markasının elektrikli aracını satın alan ve kullanan müşterilerin hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu