Volvo, dünya genelinde 507.000 aracını geri çağırıyor

Volvo, olağanüstü durumlarda yangına neden olabilecek hatalı motor bileşenleri nedeniyle dünya genelinde 507.000 aracını geri çağırıyor.

İsveçli marka kendi araştırmalarının “çok nadir durumlarda plastik motor emme manifoldunun eriyebileceğini ve deforme olabileceğini” ortaya çıkardığını belirtti. Geri çağırma işlemi 2014 ve 2019 yılları arasında üretilen 2.0 litrelik dört silindirli dizel motora sahip modelleri kapsıyor.

volvo

Bunun sonucu olarak S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 ve XC90 model sahiplerine markanın yetkili servisleri tarafından mail gönderilmesi bekleniyor. Volvo, şu an itibariyle, bu sorun nedeniyle herhangi bir kaza ya da kişisel yaralanmanın olmadığının ise altını çiziyor.

Volvo yaşanabilecek risk hakkında “En kötü durumda, yerel bir motor yuvası yangını meydana gelme olasılığı var” açıklamasında bulundu.

Volvo sözcüsü, bu durumun markaya finansal etkileri hakkında yöneltilen soruları ise cevaplamadı. Ancak Volvo’nun bu sorun çözülürken müşterilerine herhangi bir masraf yansıtılmayacağından emin olmak istediği belirtildi.

volvo

Maliyetlerden bahsetmişken, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir rapor doğrultusunda Volvo’nun bazı işçileri ile yollarını ayıracağı iddia edilmişti. Ancak, otomobil üreticisi temsilcisi fabrika işçilerinin endişelenmelerine gerek olmadığını açıkladı.

Temsilci konu hakkında ”Bu konuda sayı veremeyiz ancak değişiklikler öncelikle şirket içerisinde çalışan danışmanları etkileyecek. Doğrudan üretimle ilgili personel etkilenmeyecek.” ifadelerini kullandı.

2019 yılının ilk çeyreği rakamlarına göre Volvo’nun net geliri %21.6 oranında azalma göstermiş. Tüm bunlara rağmen İsveçli üretici %9.4’lük artışla dünya çapında 161.320 adetlik satış başarısı yakalamış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu