Ford, 12.000 işçinin görevine son veriyor

Ford, Avrupa’da yeni bir iş planına başlayacaklarını duyurdu. Kötü haber ise otomobil üreticisinin 2020 yılına kadar yeni planın bir parçası olarak Avrupa işgücünün yaklaşık yüzde 20’sine tekabül eden 12.000 işten çıkarma yapacak olması.

Bu planın bir parçası olarak, işten çıkarmaların yanı sıra Ford, önümüzdeki 5 yıl içerisinde üç yeni model tanıtacağını da açıkladı. Bunlardan biri, şirketin kendi açıklamasına göre “Mustang esinli, tamamen elektrikli performans aracı” olacak, ancak geri kalanı henüz bir sır.

Her yeni modelde en az bir elektrikli seçenek bulunacağı belirtilirken markanın Avrupa’da geniş bir elektrikli model gamına sahip olacağı da onaylandı.

ford

Mavi oval,yeni iş planına bağlı olarak Rusya’daki üç fabrikasının üretime son verdiğini belirtirken, Fransa ve Galler’deki tesislerin kapanacağını duyurdu. İspanya’daki Valensiya ve Almanya’daki Saarlouis tesislerinin ise daha az vardiya ile çalışacağı açıklandı. Genel olarak, Ford’un Avrupa’daki üretim alanı, 2020’nin sonuna kadar 24’ten 18’e düşürülecek.

12.000 işçiden 2 bini düzenli maaşlı pozisyonda yer alırken, geri kalanları gönüllü programlarından, saatlik sözleşmelerdeki işçilerden ve taşeron işçilerinden oluşuyor. Ford’un Avrupa’da toplamda 51.000 kişie istihdam yarattığını belirtelim.

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, “Çalışanların ayrılması ve tesislerin kapatılması aldığımız en zor karardı. İşçilerin aileleri ve topluluklar üzerindeki etkiyi azaltmak için destek sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rowley sözlerini ”Çalışma konseylerimiz, sendika ortaklarımız ve seçilmiş temsilcilerimizle devam eden istişarelerimiz için minnettarız. Birlikte ilerliyoruz ve Avrupa’daki faaliyetlerimiz için uzun vadeli sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye odaklandık. ” diyerek sonlandırdı.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Reis ya Arabayı üretiyorlar iyi hoş lakin Türkiye’de çok pahalı oluyor alamıyoruz 🙁

  2. Ford önümüzdeki 5 yıl içinde 3 adet yeni model çıkaracak demişsiniz. Bu zamanlarda Ford puma diye bir araç internette geziyor. Acaba Ford puma da bu 3 araçtan biri mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu