Mercedes A250e hibrit Eylül ayında satışa sunulacak

Alman otomobil üreticisi, Mercedes, AMG A35 ve A45 modelleriyle küçük otomobil sınıfında yakaladığı başarısıyla birlikte A250e modeliyle normal hatcback versiyonlarda da değişiklik yapmak istiyor.

Mercedes-AMG, yeni 2 litrelik motorundan 421 beygir güç elde ediyor

Autocar tarafından yayınlanan bir rapora göre, Mercedes-Benz içerdekilerin ve resmi bir Alman nakliye otoritesi dokümantasyonunun A-Serisi hatchback aralığına bir A250e varyasyonunun ekleneceğini açıkladı.

Sadece elektrikli olarak 37 km civarı menzil bekleniyor.

Bu tanıdık gelen eklenti ise C300e modelindeki sistem ile aynısı kullanılacak. Bu rapora göre, A-Serisi’nin bir ekstra hibrit varyantı yakında ortaya çıkacak ve A250 modeliyle aynı performansa sahip olacak.

A250e, A200 modelinde kullanılan 1.3 litrelik 163 beygir güç ve 250 Nm tork sağlayan turbo benzin motoruyla piyasaya çıkacak. Şanzımana bağlacak elektrik motoru 101 beygir ve 300 Nm ile sürüşe dahil olacak. Yüksek tork değerlerine dayanmak için ise GLB modelinde kullanılan 8 oranlı şanzıman ile desteklenecek.

Ayrıca arka koltukların altında konumlanmış 15 kWh lityum-ion piler bulunuyor. Batarya LG Chem tarafından temin edildi ve WLTP ölçümlerine göre 37 km götürecek kadar menzil sunacağı söyleniyor. Elektrik modunda ise maksimum 140 km/saat hıza çıkabilecek. Tabii ki süspansiyon ayarları da bataryanın ağırlığıyla başa çıkabilmek için düzenlendi. Şarj süresi de Eylül ayında yapılacak Frankfurt Motor Show’da açıklanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu