Mercedes-AMG A45 ve CLA45 süper otomobilleri zorluyor

Mercedes-AMG sonunda A45 ve CLA45 AMG modellerinin üzerindeki örtüyü kaldırdı.

AMG model ailesinin en küçük üyeleri olan araçlar, boylarından büyük işlere karışacak gibi görünüyor. M139 kod adlı 2.0 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli motora ev sahipliği yapan modeller 421 beygir güç üretebiliyor. Performanslı otomobillerin 0-100 km/s hızlanması ise 3.9 saniye olarak açıklandı.

Daha önceki AMG versiyonlarında olduğu gibi, yeni nesilde de müşteriler iki farklı versiyonla karşılaşacak. Standart 45 modelleri 387 beygir güç ve 480 Nm tork sunarken, S takısı alan modeller 421 beygir ve 499 Nm tork ile gelecek.

Tüm modellerde yeni sekiz ileri AMG Speedshift çift kavramalı şanzıman ve tamamen değişken Performance 4Matic+ dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Standart A45 modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.0 saniye olarak açıklanırken, CLA45’te bu değer 4.1 saniye olarak ölçülmüş. Standart modeller için azami hız ise 250 km/s olarak belirlenmiş. S takısı alan modellerde bu rakam 270 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Yeni AMG 45 modellerinin gövdesi, süspansiyon için daha sert bir temel sağlamak üzere güçlendirilmiş. AMG mühendisleri ayrıca motorun altına yeni ön kule gergisini destekleyen hafif bir alüminyum plaka eklemişler.

Performance 4Matic + dört tekerlekten çekiş sistemi, arka diferansiyelde bulunan yeni AMG Tork Kontrol sisteminin dahil edilmesi ile daha yetenekli hale gelmiş. Sistem, her bir arka tahrik şaftı için bir tane olmak üzere, her bir arka tekerleğe gönderilen tork miktarını çok daha büyük bir hassasiyetle kontrol eden, elektronik iki çok kesitli kavramaya kavuşmuş.

Yeni Mercedes-AMG modelleri Drift Modu da sunacak

Reklamlarda görülen Drift Modu ise S versiyonlarda standart olarak sunulurken, standart modellerde AMG Dynamic Plus paketi ile birlikte geliyor. Yeni Drift modu diğer AMG logolu modellerde olduğu gibi “Race” sürüş modu seçildiğinde, ESP devre dışı bırakıldığında ve şanzıman manuel moddayken devreye girebiliyor.

Yeni Mercedes-AMG A45 ve CLA45 modellerinde altı farklı sürüş modu bulunacak. Bu modlar, Konfor, Spor, Spor +, Kaygan, Bireysel ve Yarış olarak adlandırılmış. ‘Spor +’ sürüş modunun standart modellerde opsiyon listesinde yer alacağını hatırlatmakta fayda var.

Yeni 2020 Mercedes-AMG A 45 ve CLA 45’in satışlarına bu yılın sonunda başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu