MINI Cooper SE, 184 beygir güce sahip olacak

MINI, ilk tamamen elektrikli modeli Cooper SE’yi sonunda tanıttı. MINI Cooper SE performansı ve menzili ile oldukça iddialı.

184 beygir güç üretebilen modelin menzilinin 235 ile 270 km arasında olduğu belirtildi. Önden çekişli modelde lityum-iyon bataryalara yer verilmiş.

Batarya aracın tabanına yerleştirildiği için pratiklik konusunda standart modellerden herhangi bir kaybı olmamış. Elektrikli modelin bagaj hacmi de MINI 3 Kapı ile aynı değerde.

MINI 3 Kapı ile aynı altyapıyı kullanan model ayrıntılarda kardeşinden ayrılıyor. Aracın şarj portu sağ arka çamurluğa yerleştirilirken sarı renkli kabartmalı MINI Electric logosunu da aracın çeşitli bölgelerinde görebiliyoruz.

Elektrikli modelde sarı renkli detaylar aracın diğer kısımlarında da devam ediyor. Aracın ön ızgarasında, yan aynalarda ve asimetrik tasarımlı opsiyonel 17 inçlik jantlarda bu sarı rengi görmek mümkün.

270 Nm tork sunan elektrik motoru

İngiliz otomobil üreticisine göre, MINI Cooper SE, 270 Nm’lik tork sağlayan 184 beygirlik elektrik motoru sayesinde oldukça keyifli bir sürüşe sahip. 0-100 km/s hızlanma süresinin 7.3 saniye olduğu belirtilen MINI Cooper SE’nin son hızı ise 150 km/s. Elektrikli otomobilde ayrıca size bir MINI’de olduğunuzu hatırlatan hoparlörden yayılan motor sesi de sunulacak.

32,6 kWh batarya, standart şarj kablosu veya genel şarj istasyonlarında iki buçuk saat içinde tam kapasitesinin % 80’ine kadar şarj edilebilecek. % 100 oranına ulaşabilmek için üç buçuk saat beklemeniz gerekiyor. Bununla birlikte, bir DC hızlı şarj istasyonu kullanıyorsanız, % 80 şarja yalnızca 35 dakikada ulaşabileceksiniz.

Elektrikli otomobil Sport, MID, Green ve Green+ olmak üzere dört farklı sürüş moduyla gelecek. Sport modunda, otomobilin çok daha hızlı tepki verdiği söylenirken, MID ve Green sürüş modları daha fazla konfor odaklı bir sürüş sunacak. Green+ ise maksimum verimlilik için tasarlanmış.

Elektrikli MINI Cooper SE kargo uçağı çekiyor!

MINI Cooper SE’nin içine geçtiğimizde ise Standart (Trim S) standart olarak Double Stripe Carbon Black kumaş koltuklar bulunuyor. Trim M veya Trim L paketlerini tercih ederseniz ise kumaş / deri koltuklara kavuşacaksınız. Bununla birlikte hem içerde hem dışarda birçok farklı renk seçeneği de elektrikli MINI’de sunulacak.

İç bölümde ayrıca uydu navigasyonu 6,5 inç dokunmatik ekran, Remote Services, Apple CarPlay, eDrive ekranlı merkezi gösterge ekranı, ısı pompası teknolojisi, 2 bölgeli otomatik klimanın yanı sıra elektrikli park freni standart olarak sunulacak. 8.8 inçlik Connected Navigation Plus dokunmatik ekran ve kablosuz şarj ise opsiyon listesinde yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu