Elektrikli MINI Cooper SE kargo uçağı çekiyor

MINI Cooper SE tanıtım gününe yaklaşırken, teaser kampanyası da devam ediyor. İngiliz üretici aracın gücünü göstermek için ilginç bir yola başvurdu.

Bir havaalanında geçen videoda MINI, ikonik modelinin elektrikli versiyonu Cooper SE’yi ‘muscle car’ olarak nitelendiriyor. MINI’nin ilk seri üretim elektrikli modeli olacak olan Cooper SE’nin ne kadar güçlü olduğunu göstermek isteyen marka, videoda boş ağırlığı 150 tona varan bir Boeing 777F kargo uçağını kullanmış.

45 saniyelik bu videoda MINI Cooper SE kesinlikle boyundan büyük işler başarıyor. Elektrikli araç kargo uçağını başarıyla çektikten sonra geldiği gibi tekrar uçağa yükleniyor. İlerleyen dönemlerde bu tür eğlenceli teaser videoları göreceğimizi düşünüyoruz.

MINI’nin elektrikli modelinin üretimine Kasım ayında İngiltere’deki BMW Group’un Oxford tesisinde başlanacak. MINI 3 Kapı temelli olan Cooper SE, emisyonsuzluğu markanın go-kart hissi yaşatan sürüşü ile birleştirmeyi vaat ediyor.

Otomobil üreticisi, modelin elektrikli motorunun “başlangıçtan itibaren yüksek bir tork seviyesi ile birlikte sürekli güç sağlayacağını” belirtti. Bunu dışında ise İngiliz üretici elektrikli modelin detaylarını bir sır gibi saklamaya devam ediyor.

Ancak aldığımız bilgilere göre Cooper SE, elektrikli aktarma organını arkadan çekişli düzen hariç, BMW i3S ile paylaşacak. 184 beygir güç ve 270 Nm tork üreten bu motor 44.3 kWh’lik 120 Ah bataryadan gücünü alıyor. Elektrikli MINI’nin menzilinin ise yeni WLPT döngüsüne göre 275 km civarında olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu