Volvo’dan 4.5 tonluk XC90

Volvo her zaman en güvenli otomobilleri üretmesiyle bilinir. Ancak bu sefer durum biraz farklı, daha önce otomobillerini kazalarda yaşanabilecek durumlara karşı güvenli hale getiren marka, bu sefer yolcularını mermi ve patlayıcılara karşı da koruyacak. İsveçli üretici, XC90’ın zırhlı versiyonunu geliştirmek için son birkaç yıldır oldukça fazla talep aldıklarını belirtti. Ve sonunda da Volvo XC90 Armored ortaya çıkmış.

Zırhlı otomobil üzerinde 2 yıldır çalıştığını aktaran marka, XC90’nın 360 derece mermi ve patlayıcılara karşı dirençli olduğunu kanıtlayan VPAM VR8 sertifikasına sahip olduğunu belirtti.

Volvo Özel Araçlar pazarlama yöneticisi Stephan Green, “Bu zırhlı arabaları sunuyor olmaktan gurur duyuyoruz. Zırhlı araçlarımızla, yüksek koruma gerektiren bireyler için yüksek düzeyde kişisel güvenlik sağlayabiliyoruz.” ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Green, ”VR8 koruma sınıfına sahip XC90 Armored (VPAM BRV 2009 / ERV 2010) aracın temel özelliklerini korurken yüksek koruma seviyesi sağlayan bir araç sunmamızı sağlıyor. Potansiyel müşteriler arasında arabayı yüksek profilli bireyleri taşımak için kullanacak güvenlik şirketleri de var.” diyerek XC90 Armored’ın çok sayıda müşterisi olduğunu belirtti.

Volvo S60 ve V60’a Euro NCAP’ten 5 yıldız

XC90’ın bu zırhlı versiyonu T6 AWD Inscription modeli üzerinde yükseliyor. Otomobil, markanın İsveç’teki Torslanda fabrikasında üretildikten sonra, yüksek koruma derecesine sahip araçlar üretme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Almanya’daki TRASCO Bremen’e gönderiliyor. Şirket, üretimin öngörülen balistik gereklilikleri yerine getirmek için sıkı prosedürler ve gözlem altında denetlendiğinin de altını çiziyor.

XC90 Armored’da mermiler ve patlayıcılardan korunmak amacıyla 10 mm kalınlığındaki yüksek mukavemetli çelik zırha yer verilmiş. Camın kalınlığı ise 50 mm’ye kadar çıkabiliyor. Tüm güvenlik ekipmanları XC90’ın ağırlığına yaklaşık olarak 1.400 kg ekliyor. Bu da aracı 5 yolcu ile birlikte toplamda 4.490 kg ağırlığa ulaştırıyor. Artan ağırlığın getirdiği dezavantajlar gelişmiş süspansiyon ve fren sistemi ile birlikte giderilmeye çalışılmış.

Volvo, XC90 Armored için siparişleri almaya başladı. İlk teslimatların bu yılın sonlarına doğru gerçekleştirimesi planlanıyor. İsveçli marka, XC60 T6 AWD ve XC90 T6 AWD modellerini temel alan daha “hafif” zırhlı bir versiyon da üretecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu