Toyota MR2 tekrar hayata dönebilir mi?

Japon üretici beşinci nesil Supra’nın ardından bir başka ikonik modelini tekrar hayata döndürebilir mi? Uzun yıllardır Toyota MR2 modelinin tekrar aramıza katılabileceği konusunda iddialar yer alıyor.

Bu konu hakkında şimdiye herhangi bir resmi açıklama gelmemişti. Auto Industriya, Toyota baş mühendisi Tetsuya Tada’ya ‘olası bir modern Toyota MR2 için hangi üretici ile birlikte çalışmak istersiniz?’ sorusunu yöneltti.

Tetsuya Tada bu soruya haykırarak ‘Porsche!’ cevabını vermiş. Bizce de ortadan motorlu kompakt bir spor otomobil için mükemmel bir tercih olur.

toyota mr2

Japon otomobil üreticisi bilindiği gibi GT86’yı hayata geçirmek için Subaru’yla ve beşinci nesil Supra‘yı üretmek için ise BMW ile ortaklığa gitmişti. Spor otomobil pazarı son yıllarda yavaş yavaş daralırken Toyota, bu tür araçların araştırma, geliştirme ve üretim maliyetlerinin başka bir otomobil üreticisi ile işbirliği yaparak düşürülebileceğini herkese gösterdi. Teorik olarak yeni MR2 için ile de Porsche ile ortaklığa gidilebilir.

Tada, yeni MR2 hakkında daha fazla bir şey söylemek istemezken, otomobil severler olarak hepimizi heyecanlandırdı. Son model ortadan motorlu bir düzene sahipti. Boxster ve Cayman gibi modellere sahip olan Porsche ile ortaklık kurmak kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ancak Alman üreticinin bu konu hakkında düşüncesini henüz bilmiyoruz, o yüzden bu durum şimdilik bir hayalden öteye geçemiyor.

Not: Esa Mustonen’in Toyota MR2 çalışması görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu