1.321 adet Bentley bir araya gelerek yeni bir rekor kırdı

Dünyanın gözü 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’ndayken Bentley, 2019 Salon Prive Concours d’Elegance etkinliğinde kendisi için şimdiye kadar ki en büyük toplanmayı gerçekleştirerek yeni bir rekor kırmayı başardı.

İngiltere’de Blenheim Sarayı’nın bahçesinde 1,321 Bentley, Pazartesi günü Sürücüler Kulübü Yıllık Rallisi’nde bir araya geldi ve ortaya muhteşem görüntüler çıktı.

Otomobil üreticisinin yaptığı en eski araçtan, W.O. Bentley’nin ürettiği ikinci araca ve en yeni EXP 100 GT’ye kadar tüm nesiller etkinlikte temsil edildi. İkinci Dünya Savaşı’nda zarar görmüş bir konsept otomobil olan 1939 Corniche de restore edilerek Mulliner’in ustalık becerileri de sergilendi. Günümüzden ise Bentley Flying Spur, Continental GT V8 ve Bentayga Hybrid de etkinlikteki yerini almıştı.

”Binden fazla Bentley’nin tek bir yerde toplanarak oluşturduğu manzara gerçekten olağanüstü ve tarihimizde tamamen eşsiz.” diye konuşan Bentley CEO’su Adrian Hallmark, ”Salon Prive’nin organizatörlerine, bu yılki etkinliği Bentley’in olağanüstü bir kutlamasına çevirmelerinden dolayı minnettarım ve bu buluşma yüzüncü yılımızı kutlama kapsamında harika bir finaldi.” ifadelerini kullandı.

Rekor buluşmanın kısa bir süre öncesinde, markanın CEO’su efsane model Blower’ın yeniden doğduğunu açıklamıştı. Devam serisi, 12 adet ile sınırlı olacak ve tamamlanması yaklaşık iki yıl sürecek. Her otomobil orijinaline sadık kalacaktır ve çağının olanakları kullanılarak üretilecek. Bununla birlikte, modern güvenlik anlayışı nedeniyle, yeniden doğacak olan Blower’ı cadde kullanımına uygun hale getirmek için bazı zorunlu değişiklerin yapılması gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu