2020 Bentley Flying Spur lüksü yeniden tanımlıyor

Bentley Flying Spur, marka tarafından ‘dünyanın en gelişmiş lüks Grand Touring spor sedanı’ olarak tanımlanıyor.

Bentley, nihayet üçüncü nesil Flying Spur’ün üzerindeki örtüleri kaldırdı. İngiliz üretici, yeni modelini ‘dünyanın en gelişmiş lüks Grand Touring spor sedanı’ olarak tanımlıyor.

Evrimsel bir tasarıma sahip olan yeni nesil Flying Spur, bu yüzden tasarım anlamında selefinden çok ayrılmıyor. Ayrıntılarda mevcut modelden ayrılan lüks otomobil, yeni nesil ile birlikte Continental GT’de kullanılan platforma da geçiş yaptı.

Selefinde olduğu gibi lüks ile performansı bir arada sunduğu iddia edilen model ‘müşteri odaklı bir teknoloji’ ile geliştirilmiş. Gelişmiş alimünyum ve kompozitten oluşan bir şasiye ev sahipliği yapan modelde ayrıca 48 V’lik aktif anti-roll barlara yer verilmiş.

Ayrıca ilk defa dört tekerlekten yönlendirme sistemine kavuşan yeni Flying Spur, aktif dört tekerlekten çekiş ve Bentley Dynamic Ride sistemlerini de içerisinde barındırıyor. Araçta kullanılan üç bölmeli havalı süspansiyonlar ise şürüş konforunun yanı sıra sportif sürüşlerde de yeterli yol tutuşu sağlaması için tasarlanmış.

Flying Spur’da yepyeni güvenlik sistemleri

Tüm bu sistemler sayesinde Bentley, yeni Flying Spur’un “daha önce bu segmentte görülmeyen olağanüstü çeşitli ve yetenekli bir sürüş deneyimi” sunduğuna dikkat çekiyor. Lüks sedan, Trafik Asistanı, Şehir Asistanı ve Kör Nokta Uyarı dahil olmak üzere standart bir dizi yeni sürücü destek sistemi de sunuyor.

Ürün yelpazesinin tepesinde yer alacak olan versiyon 635 beygir güç ve 900 Nm tork üreten ünlü 6.0 litrelik çift turbo W12 motora ev sahipliği yapacak. 8 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü yere aktaran modelin 0-100 km/s hızlanması ise sadece 3.8 saniye sürüyor. Aracın son sürati ise 333 km/s olarak açıklandı.

Bentley Flying Spur ilk kez dört tekerlekten yönlendirme sistemi sunacak

Bentley, daha ileride konumlandırılan ön aks sayesinde ağırlık dağılımının iyileştiğini ve bu sayede sürüşün daha net ve dengeli olduğunu belirtti. 2020 Bentley Flying Spur, yeni aktif dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde yol koşullarına göre tüm gücü arka veya ön tekerleklere iletebilecek.

Yeni Flying Spur’un selefine göre belki de en büyük farklılığı sahip olduğu 130 mm daha uzun dingil mesafesi. İngiliz üretici, daha uzun dingil mesafesi sayesinde zaten lüks ve rahat olan iç mekanı daha farklı bir seviyeye çıkarma imkanı bulmuşlar.

Aracın iç mekanının ön bölümü büyük ölçüde Continental GT‘den alınmış. Yeni model, 12,3 inç dijital dokunmatik ekran, analog kadranlar ve farklı döşeme seçeneklerine sahip olacak. Bunların dışında, HD dijital gösterge paneli ekranı, arka yolcular için uzaktan kumandalı dokunmatik ekran ve tavanın tüm uzunluğu boyunca uzanan panoramik cam tavan da yeni Flying Spur’da yer alan lüks ögeler arasında yer alıyor.

Flying B kaput üstü logosuna kavuştu

Uzun dingil mesafesi, dış tasarımda da kendini gösteriyor. Yeni Flying Spur bu sayede daha görkemli ve kaslı bir yapıya kavuşmuş. Tasarımda öne çıkan değişiklikler arasında, 21 inçlik alaşım jantlar, LED matrix farlar ve ‘B’ imzalı yeni LED stop lambaları yer alıyor. Ayrıca Flying Spur’un gelişiminin bir kanıtı olarak, ilk kez gizlenebilir ve aydınlatılmış “Flying B” kaput üstü logosu da modelde yerini almış.

2020 Bentley Flying Spur’un siparişleri bu sonbaharda alınmaya başlanacak. Aracın ilk teslimatlarının ise 2020 yılının ilk çeyreğinde olmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu