Audi’den elektrikli ve otonom off-road aracı AI: TRAIL

Audi, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, markanın elektrikli ve otonom otomobiller öngörüsünü taşıyan AI konsept ailesinin en yeni üyesi olan off-road konsepti AI: TRAIL’in dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Dört tekerleğinde, dört elektrik motoru bulunan AI:TRAIL, böylece Audi’nin quattro dört teker çekiş sistemini de geleceğe taşıyor. Arazide birçok sürüş asistanı sistemiyle sürücüsüne yardımcı olan otomobil, yolda 4’üncü seviyede otonom sürüş sunuyor. Dört kişinin rahatça oturabileceği AI:TRAIL, bir helikopter kabinini anımsatan kabini ve cam tavanı ile sürücüye ve yolculara üst düzey görüş imkanı sağlayarak, arazinin tadını daha da çıkarmalarına yardımcı oluyor. Hi-Tech çelik, alüminyum ve karbon fiberden oluşan gövdesi ile AI: TRAIL pil dahil sadece 1750 kilogram olmasını sağlarken, sağlamlık ve çevikliği de beraberinde getiriyor.

Arazi şartlarında kullanılması düşünüldüğünden, AI:TRAIL’in menzili de yüksek. Arazi ve yol şartlarında lityum iyon pilleri 400 ila 500 kilometre menzil sağlıyor. Çok zorlu arazi şartlarında da AI: TRAIL menzilini 250 kilometreye inebiliyor.

4.15 metre uzunluğundaki AI TRAIL, yerden 34 santimetre yüksekliğinde. 22 inçlik tekerlekleri ile yarım metrelik sulardan rahatlıkla geçebiliyor. 429 HP gücündeki konsept otomobil AI: TRAIL, 1000 Nm tork üretebiliyor.

Markanın, en dikkat çeken modeli ise Frankfurt fuarında elektrikli ve yarı otonom konsept otomobil ailesi AI’ın (Audi Intelligence) off road yaklaşımı olan AI: TRAIL oldu. Ailenin Aicon, AI:ME, AI:RACE’den sonra dördüncü üyesi AI:TRAIL, bu zamana kadar Off-road kullanımı için geliştirilen çok az konsept elektrikli otomobilden birisidir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu