Yaklaşık 2.000 otomobil taşıyan kargo gemisi battı

2.000 otomobil ile birlikte, üretimi Şubat ayında biten 4 adet 911 GT2 RS’in de gemide yer aldığı Porsche tarafından doğrulandı

Daily Mail‘in yaptığı habere göre Grande America adında bir kargo gemisi, konteynerlerden birinin üzerinde çıkan yangından ötürü Fransa açıklarında batmış. Asıl dikkat çekici olay ise geminin yaklaşık olarak 2.000 otomobil taşıyor olması.

Gemideki 27 mürettebatın tamamı, İngiliz ordusu tarafından kurtarılırken  Fransız yetkililerin, batma sonucu ortaya çıkan petrol sızıntısını hızla temizlemeye başladıkları öğrenildi.

Audi Brezilya, geminin birkaç A3, A5, Q7, RS4 ve RS5 modelleri taşıdığını doğruladı. Bunun yanı sıra, üretimi Şubat ayında biten 4 adet 911 GT2 RS’in de gemide yer aldığı Porsche tarafından açıklanmış durumda. Görünüşe göre Porsche, nakliye sırasında yaşanan kaza nedeniyle araçlarını kaybeden müşterilere özel olarak araçların üretimine devam edecek. Bu durumu Alman üretici bir özür mektubuyla da müşterilerine açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

”Yangın nedeniyle, aracınızı taşıyan bir Grimaldi grup gemisinin 12 Mart 2019’da battığını bildirmekten dolayı üzgünüz. Bu nedenle, GT2 RS’niz teslim edilemiyor.

Bildiğiniz gibi, Porsche, 991 GT2 RS üretimini Şubat 2019’da sonlandırdı ve normal şartlar altında, size başka bir araba vermek mümkün değil. Ancak, durumun doğası gereği ve markamız için sadık ve çok değerli bir müşteri olduğunuzu göz önünde bulundurarak, Porsche Almanya’daki GT2 RS üretimine devam etmeye karar verdi ve aracınız Nisan ayında üretilmeye başlanacak, Haziran ayında ise teslim edilecek.

Daha fazla bilgi için yerel Porsche Merkezinize başvurmanızı öneririz.”

911 GT2 RS, sahip olduğu 700 beygir güç ile Porsche’nin en performanslı otomobili olma özelliği taşıyor. Otomobil ayrıca, Lamborghini Aventador SV’den önce Nürburgring’i en hızlı dönen seri otomobil ünvanını da elinde bulunduruyordu.

Gelen haberlere göre 911 GT2 RS’in dışında 718 Cayman ve Boxter modelleri ile birlikte markanın SUV modeli Cayenne’nin de batan gemide olduğu belirtildi.

Porsche sözcüsü, Porsche Brezilya, Hamburg, Almanya’nın Hamburg kentinden Brezilya’nın Santos şehrine giden yeni otomobillerinin 37’sinin, 12 Mart’ta Fransa’nın Brest sahiline yakın deniz kazasına maruz kalan Grande America gemisinde olduğunu doğruladı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu olayın takibini istiyoruz. Kaza neden meydana gelmiş? Yangın nasıl koca gemiyi batırmış? Bu olayda Transport firmanın ve diğer otomobil firmalarının zararı ne olacak? Gemi batmaktan kurtarılamaz mıydı? İhmal mi var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu