Mercedes EQS, elektrikli lüks otomobili yeniden yorumluyor

Gelecekte lüks otomobillerin nasıl görüneceğini bilmek istiyorsanız, Mercedes-Benz Vision EQS modeline bakmanız yeterli. Basit ama yenilikçi tasarımı ile dikkat çeken otomobil, Frankfurt’un yıldızı olmaya aday.

Tamamen elektrikli olan Vision EQS, 100 kWh’lik bataryası ile 700 km’ye kadar menzil sunabiliyor. Toplamda 476 beygir güç üretebilen elektrikli aracın 100 km/s hıza ulaşması ise 4.5 saniyenin altında bir sürede gerçekleşiyor. Aracın azami süratinin ise 200 km/s’nin üzerinde olduğu açıklandı.

Mercedes-Benz Vision EQS, genel tasarımın kusursuz görünmesini sağlayan ışık kemeri ile akıcı bir tasarıma sahip. Alman otomobil üreticisi Vision EQS’i “duyusal açıdan zarif ve çarpıcı bir şekilde heyecan dolu” kelimeleriyle ifade ediyor.

Aracın dış tasarımına ise daha önce de belirttiğimiz ışık kemeri ile birleşen dijital farlardan başlayalım. İki holografik lens modülü ile birlikte sınırsız ışık varyasyonu sunan bu farlar, gelecekteki Mercedes-Benz modellerinin aydınlatma elemanlarının nasıl olacağını da gözler önüne seriyor. Ön farlarla iç içe geçmiş ızgarada ise 188 ayrı LED göre yapıyor. Benzer bir yapı 229 aydınlatma elemanı ile arka bölümde de devam ediyor.

Lüks yatlara taş çıkaran iç mekan

Konsept otomobil iç bölümde ise lüks yatlardan ilham almış gibi görünüyor. Ön konsol gövde ile iç içe geçmiş tasarımı ile dikkat çekerken, kokpitin tamamı adeta bir tekne gibi yolcuların etrafını saracak şekilde tasarlanmış. Bu tasarım ögelerini ilerleyen dönemde Mercedes-Benz’in lüks modellerinde de görmeyi bekliyoruz.

Aracın iç mekanında yüksek kaliteli kristal beyaz DINAMICA mikrofiber malzemenin yanı sıra geri dönüştürülmüş pet şişelerden yapılmış doğal akçaağaç görünümlü kaplamalara yer verilmiş. Aracın döşemelerinde ise napa derisine benzer olduğu söylenen sunu deriye de yer verilmiş. Aracın tavan kaplaması ise geri dönüştürülmüş “okyanus atığı” plastiğinden oluşturulan yüksek kaliteli bir malzemeden üretilmiş.

İç mekanı teknolojik anlamda da oldukça doyurucu olan EQS’te en gelişmiş MBUX sistemine yer verilmiş. Konsept model, kullanıcılarına birçok yüzeyde görüntüleme ve kontrol imkanı sunuyor. Koltukların etrafında parlayan akıllı ‘CONNECTED LIGHT’ ışıkları ise sanki bir uzay gemisinde yolculuk ediyormuşsunuz havası yaratıyor.

Konsept modelin sürücü asistanı açısından yapabileceklerini gelince, Vision EQS, uzun otoyol yolculuklarını hedefleyen Seviye 3 otonom sürüş teknolojisi ile donatılmış.

Mercedes-Benz Vision EQS’in üretim versiyonu ile karşımıza çıkmasını dört gözle bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu