Taycan, Nürburgringte Model S’in karizmasını çizdi

Bir süredir gündemden düşmeyen Nürburgring rekoru için hazırlanan Tesla Model S prototipinin pistte bozulduğu iddia edilmişti. Bu sırada Porsche Taycan’ın da pistte olduğu fotoğraflar haberi doğruladı. Nürburgring pistine çıkan Stuttgartlı markanın yeni elektrikli yüzü olan Porsche Taycan, firmanın kendi test sürücüsü Lars Kern ile 7 dakika 42 saniyelik zamanla pistin dört kapılı tamamen elektrikli otomobil rekorunu elinde tutuyordu.

Taycan’ın rekoru resmi olmasa da Tesla tarafından daha sonra kırıldı. Firmanın kendi açıklaması ve datalarına göre sunulan özel Tesla Model S prototipi, Nürburgring’i 7 dakika 20 saniyede dönmeyi başarmış durumda. Daha sonra ise bu tur zamanını elinde tutan aracın pist üstünde bozulduğu iddia edildi. Özel değişiklikler yapılan bu özel prototip, deneme kapsamında Tesla tarafından olması gerektiğinden daha fazla zorlanmış gibi görünüyor.

Bu yüzden de firmanın esas rekor denemesine çıkamadığı aktarıldı. Tesla Model S’in önümüzdeki ay Nürburgring‘e bir kez daha çıkacağı ve bu sefer 7 dakika 5 saniyelik sürenin deneneceği gelen bilgiler arasında.

Bu bozulma süreci konusunda dikkat çeken detaylardan birisi ise o sırada Nürburgring’te tur atan bir Porsche Taycan prototipinin olması ve aracın bozulmuş Tesla Model S’in yanından geçip gitmesi hatta Model S’e çekici beklenirken bir tur fark atması oluyor.

Twitter’da Tesla fanları ile karşıtları arasında ciddi atışmalara neden olan bu durum, aşağıda paylaştığımız videoda da açıkça görülmektedir.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=EM4EvDRObj0

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu