33 bin dolarlık oyuncak: Bugatti Baby II

Bugatti, şirketin 110. yıl dönümü kutlamaları kapsamında küçükler için bugüne kadar yaratılmış en büyük otomobil olan Baby II prototipini tanıttı.

Bu yılın başlarında Cenevre Otomobil Fuarı’nda Baby II prototipinin 3 boyutlu modelini sergileyen marka, üretilecek olan 500 örneğin 3 hafta içinde satıldığını duyurmuştu. Bu oldukça ayrıntılı oyuncak otomobilin fiyatı ise 33 bin dolardan başlıyor.

1924 Type 35 Lyon Grand Prix baz alınarak tasarlanmış

Baby II’yi yaratmak için The Little Car Company ile ortaklık kuran Fransız üretici, 1924 Type 35 Lyon Grand Prix aracını baz almış. İkonik modelin her bileşeni dijital olarak taranırken, lityum iyon batarya ve rejeneratif fren sistemi eklenerek oldukça yenilikçi bir elektrikli güç aktarma sistemi kurulmuş.

Bugatti Baby II, orijinal Type 35’in yüzde 75 ölçekli bir modeli olup hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından kullanılabilecek. Aracın 8 kollu jantları yeniden üretilirken, etrafı ise Michelin marka lastiklerle sarılmış.

Dünyanın en gelişmiş küçük otomobilinde iki seçilebilir güç modu bulunacak; 12 km/s hıza sahip 1 kW’lık çocuk modu ve Baby II’nin 28 km/s hıza erişebildiği 4kW yetişkin modu. Her araba, standart 1.4 kWh birimi ve uzun menzilli 2.8 kWh birimi dahil olmak üzere iki çıkarılabilir batarya paketi ile birlikte sunulacak. Bugatti, büyük olan batarya paketinin 30 km’den fazla menzile sahip olduğunu iddia ediyor.

Kokpite geçtiğimizde ise alüminyum çerçeveli birer hız, batarya seviyesi ve bir güç göstergesi ile karşılaşıyoruz. Araçta standart olarak, bir korna, dikiz aynası, el freni ve uzaktan kumanda da sunulacak. Göğüste ayrıca tıpkı Chiron‘da olduğu gibi şasi numarasını barındıran 50 gram gümüşten yapılan rozet de yer alıyor.

3 farklı versiyon

Bugatti, diğer modellerinde olduğu gibi Baby II’yi de farklı seçeneklerle sunacak. Standart versiyonun yanı sıra karbon fiber gövdeli ve ‘Speed Key’ ile donatılmış Baby II Vitesse müşterilerin beğenisine sunulacak. Model gamının tepesinde ise el yapımı bir alüminyum gövdeye sahip olan ve tabi ki ‘Speed Key’ ile donatılan olan Baby II Pur Sang yer alıyor.

Rezerv listesinde adınız yoksa bile Bugatti yine de kayıt yaptırmanızı öneriyor. Belki potansiyel bir alıcı, fikrinden vazgeçip bu parayla gerçek bir Bugatti alabilir ve siz de kendinizi veya çocuğunuzu şımartabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu