Peugeot 508 Hybrid, 100 km’de 1.3 litre yakıt tüketiyor

Geçtiğimiz yıl Paris Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımının ardından Peugeot 508 Hybrid ve 508 SW Hybrid modellerinin WLPT döngüsü yakıt ekonomisi değerleri paylaşıldı.

Peugeot, ilk etapta hibrit modellerinin elektrikli menzillerini 50 km olarak açıklamıştı ancak Fransız üretici bataryalarının gücü hafife almışa benziyor; WLPT standartlarına göre 508 Hybrid, EV modunda 54, 508 SW Hybrid ise 52 km’lik menzillere sahip.

Tüm bu başarıların yanı sıra aracın yakıt ekonomisi ise duyanları şaşkına çeviriyor. 508 Hybrid ve 508 SW Hybrid’in WLPT standartlarına göre 100 km’de ortalama 1.3 litre tükettiği belirlenmiş. Araçların CO2 emisyon değerleri ise sırasıyla 29 g/km e 30 g/km olarak açıklandı.

2020 Peugeot 2008 elektrikli versiyonla geldi

Tabi ki içten yanmalı motorlarda olduğu gibi bu değerlere yaklaşmak oldukça zor ancak yine de hibrit modelde bu tüketim değerlerine yaklaşmak bile oldukça büyük yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

Her iki modelde de 180 beygir güç üretebilen 1.6 litrelik turbo beslemeli dört silindirli PureTech benzinli motora eşlik eden 109 beygirlik elektrik motoru yer alıyor. Hibrit modellerin toplam gücü ise 225 beygir olarak ölçülmüş. Peugeot 508 Hybrid ve 508 SW Hybrid, gücünü 8 ileri e-EAT8 otomatik şanzımanla ön tekerleklere aktarıyor. Şarj edilebilir hibrit modellerin bataryaları ise7 kW’lik şarj ünitesi ile 2 saatte doldurulabiliyor.

Hibrit model dört farklı sürüş moduna sahip. Sport modunda her iki motoru birlikte çalıştıran sistem; Hybrid modu seçildiğinde optimum verimlilik için iki motor arasında geçiş sağlıyor; Comfort, Hybrid modunun yanı sıra süspansiyonları yumuşatırken, Zero Emissions seçildiğinde ise araç sadece elektrik motoru ile yol alıyor.

Fransa’da yeni Peugeot 508 Hybrid ve 508 SW Hybrid modellerinin siparişleri şimdiden alınmaya başlamış durumda. Diğer Avrupa ülkeleri ise sipariş için yıl sonunu beklemek zorundalar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu