2020 BMW M3 ve M4 devasa ön ızgaraları ile geliyor

2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda BMW, farklı tarzdaki ön bölümüne sahip Concept 4 modelini tanıtmıştı. Oldukça tartışma yaratan bu konsept modelin gerçeğe dönüşeceği, BMW M3 ve M4 modellerine ilham kaynağı olmasını kimse beklemiyordu.

Concept 4 olarak adlandırılan modelin böbrek ızgarası, yeni 7 Serisi ve X7’den bile daha büyüktü. Şimdi bu devasa böbrek ızgarası ise BMW M3 ve M4’te hayatını sürdürecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde aracın arka bölümünün görselini paylaşan kaynak bu sefer de aracın ön bölümünü Bimmerpost aracılığıyla internette paylaştı. Dolayısıyla bu görselin gerçek olduğunu düşünüyoruz. M3 ve M4’ün muhtemel ön bölümü Concept 4’ün tasarımı ile eşleşiyor. Ayrıca aracın prototiplerinde yeni ön burnu saklamak için fazla mesai harcanmış olması da yeni tasarımın kanıtı niteliğinde.

Performanslı modellerdeki tek değişiklik elbette sadece ızgarada olmayacak; ızgaranın büyümesi ve belirginleşmesi ile aracın farlarının da Concept 4’e benzer şekilde daha ince ve keskin hal alması bekleniyor.

Yeni model tasarımıyla kesinlikle çok tartışılacak. Belki bir çok otomobil sever yeni tasarımdan memnun kalmayacak ancak yeni BMW M3 ve M4 modellerinin performans anlamında oldukça doyurucu olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Kim bilir, zamanla bu yeni ön yüze de alışırız.

BMW M3 ve M4’ün kaputunun altında ise X3 M ve X4 M modellerinde kullanılan 3.0 litrelik altı silindirli TwinPower Turbo motor yer alacak. BMW M patronu Markus Flasch, M3 modelinin 480 beygir, Competition versiyonunun ise 510 beygir güç üreteceğini açıklamıştı.

Yeni G80 M3’ün 2020 yılının ortalarında tanıtılmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu