Bavyeralı üreticiden M8 Gran Coupe müjdesi!

Bavyeralı dev otomobil üreticisi BMW’den M8 Gran Coupe müjdesi geldi. Ailenin diğer üyeleriyle beklenilen performans ve dinamikleri sunacak olan M8 Gran Coupe görünüşüyle de bizleri kendisine hayran bıraktı. Bavyeralı üretici X6 M ve X5 M’in ardından başka bir M modelini kullanıcılarına sunuyor. Marka’nın hayata geçireceği başarılı projenin seri üretime geçmesi içinse yaklaşık 1 yıl hep birlikte bekledik. G15 kasa kodu ile M8 Gran Coupe ailenin diğer SUV üyesi kardeşleri gibi 626 bg güç ve 750 Nm tork üretmekte.

Bu güç ve yüksek tork okunduğunda dahi insanda bir heyecan uyandırıyor. Fakat bu rakamlar Competition paket için geçerli standart versiyon BMW M8 Gran Coupe 4.4 lt motoruyla 608 bg 750 Nm tork üretecek. Standart olarak 8 ileri M şanzımanla gelen M8 Gran Coupe 0’dan 100’e hızlanması içinse sadece 3,3 saniyeye ihtiyacı olduğunu söyleyelim. Competition paketinde ise ufak bir iyileştirmeyle birlikte 0 – 100 süresi 3,2 saniyedir.

Elektronik olarak limitlendirilen maksimum sürat değeriyse 305 km/s olarak tabloya yansıyor. Önde çift salıncaklı, arkada 5 noktadan bağlantılı multi-link süspansiyonu ile BMW M8 Gran Coupe’de yol koşullarını okuyup amortisörü ayarlayan Adaptif M Süspansiyon da standart olarak geliyor. M1 ve M2 ayarları içeren M Mode tuşu ise sürücünün motor, süspansiyon, direksiyon, fren, dört çeker karakteristiği gibi ayarları kişisel olarak düzenlemesini sağlıyor. Teknik bilgilere değinmişken diğer önemli özellikleri de söylemeden geçmeyelim.

Aktif diferansiyel kilidi, direksiyon kutusu, adaptif süspansiyon sistemi ve performans odaklı frenler M8 Gran Coupe’de sürüşe doğrudan etki hissettirecek parçalar arasında gözleri dolduruyor. Önde hava kanallı, 6 pistona sahip kaliperli 396 mm çapında diskler gelirken arkada aynı sistemin çapı 381 mm. İsteğe göre ön disk çapını 401 mm’ye çıkaran M imzalı karbon seramik frenler de ekstra opsiyon karşılığında alınabiliyor

Gran Coupe’de 38 mm daha fazla olan arka iz genişliği aracı daha kaslı gösterirken keskinleşen çizgiler de agresifliğe artı puan katmış. M Carbon Roof, lazer özellikli adaptif LED ön farlar, M dokunuşları ve özel dikişler M8 Gran Coupe’yi normal Gran Coupe’den ayıran görsellikler arasında.

M8 Gran Coupe’ye yurt dışında 130.000 dolarlık fiyatla sahip olunabilecek. Competition paketi içinse 13.000 dolarlık ek ödeme talep ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu