BMW M5 CS kameralara yakalandı

Son gelişmelerin ve casus fotoğrafların yayınlandığı 2020 model M3’ün konuşulduğu şu günlerde BMW M5 CS içinde heyecan uyandırıcı ayrı bir parantez açmanın belkide tam zamanı. Bavyeralı markanın CSL rozetine uzun süredir hasret kaldığımızı ve kullanan herkesin damağında tat bırakan, koleksiyon değeri yüksek olan modeller ile zihnimizdeki yerini koruyor.

En iddialı son temsilcisi olarak E46 gövde M3 ile gördüğümüz bu efsanenin gölgesiyse önümüzdeki yıl içerisinde işleri karıştırabilir. Evet, son dönemlerin adeta “karışık tencere” gibi nitelendirilen ve “ne sor ne söyle” felsefesindeki gibi dedikoduları yapılan F90 BMW M5 CS için artık elimizde detaylar belirmeye başlıyor.

M5 ailesinin en üst noktası olarak tanıtılmasını beklediğimiz versiyonla ilgili geliştirme sürecini yürüten ve devam niteliğini koruyan BMW cephesi, şimdilik kadraja da çok fazla yorum yapabileceğimiz farklılık vermemeyi tercih ediyor. Standart F90 M5’e oranla arka tarafında ufak bir arka spoiler ile farkını hissettiren otomobilde, M5 CS logosu ise şu anda net şekilde gördüğümüz ve tanıtımında da karşımıza çıkacak tek detay olacak gibi.

Üretim adetlerinini limitli olması beklenilen CS versiyonu için masada büyük oranda bir beklenti olduğunu söylemek pekte zor değil. Şu anda Competition paketinde olan zirvenin yeni sahibi olacak M5 CS’te M modellerinden alıştığımız gövde değişimlerinin tamamını görmek bizleri çok şaşırtmayak gibi görünüyor.

Büyüyen fren kaliperleri, bolca karbon fiber parça, daha iyi bir egzoz sistemi ve gelişmiş süspansiyonlar bu listede göze çarpıyor. Tabii ki asıl hikaye kaputun altında bizleri bekliyor olacak. Heyecan uyandıran Twin-turbo destekli 4,4 litrelik çılgın V8 makine için en az 650 beygir güce sahip olması ve Competition’daki 750 Nm‘lik torku da yukarı çekmesi öngörüler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu