1950’lerin ruhunu yansıtan Ferrari Roma tanıtıldı

Ferrari, yeni Roma modelini tanıttı. İtalyan tasarımının bir göstergesi olarak tasarlanan Roma, “Roma’yı 1950’lerde ve 60’larda karakterize eden kaygısız, keyifli yaşam biçimini’ simgeliyor.

Ferrari model hakkında fazla bir ayrıntı vermedi ancak paylaşılan görsellerden aracın retro bir hava girişi ile birlikte aerodinamik bir ön yüze sahip olduğunu görüyoruz. Belirgin bir ön splittera sahip olan modeldeki dikkat çekici ön farlar ise LED’ler ile tamamlanmış.

Arkaya doğru ilerlediğimizde ise uzun bir kaput ve eğimli ön cam çizgisi ile karşılaşıyoruz. Aracın çıkıntı yapmayan kapı kolları ise pürüssüz bir tasarım ortaya koyuyor.

ferrai roma

Arka bölümde daha agresif tasarım detayları kullanılmış. Aracın gövde ile iç içe geçmiş LED stop lambaları ve şişkin çamurlukları oldukça güzel görünürken, siyah tampon ve dörtlü egzoz çıkışı da bu görünümü destekliyor.

İç mekanın ise teknolojik olarak kesinlikle doyurucu olduğunu söylememiz lazım. Kokpitte bizleri dijital gösterge tablosu ve eğimli bilgi-eğlence ekranı bizleri karşılıyor. Ön yolcu koltuğunun karşısında da yine dokunmatik bir ekrana yer verilirken, bu özelliğin opsiyonel olup olmadığını henüz bilmiyoruz.

Ekranların yanı sıra Ferrari Roma, üç ayrı bölme ayrılmış benzersiz bir vites koluna sahip bir merkez konsola da ve sahipliği yapıyor. Yüksek kaliteli deri ve Alcantara’nın bolca kullanıldığı araçta metalik ve parlak siyah renkli detaylara da yer verilmiş.

Tasarımı bırakıp teknik detaylara geçecek olursak Ferrari Roma, 620 beygir güç ve 760 Nm tork üretebilen 3.9 litrelik turbo beslemeli V8 motoru içerisinde barındırıyor. Bu özel model gücünü ise SF90 Stradale‘de olduğu gibi 8 ileri çift kavramalı şanzıman aracılığıyla yere aktaracak.

1.472 kilogramlık süper otomobil, 3.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşırken, 200 km/s sürate ulaşmak için ise 9.3 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Ferrari Roma’nın azami sürati ise 320 km/s’nin üzerinde olduğu açıklandı.

Bunlar dışında ayrıntı vermekten kaçınan Ferrari, aracın ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatının ne kadar olacağını ilerleyen günlerde açıklayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu