2021 Ford Mustang Mach-E yanlışlıkla tanıtıldı

Yeni 2021 Ford Mustang Mach-E modelinin ilk fotoğraflarını 17 Kasım’a kadar görmeyi beklemiyorduk. Ancak Ford’un teknoloji departmanından bazı kişiler bizimle aynı fikirde değilmiş gibi görünüyor.

Ford ABD’nin web sitesinin aracın görsellerini ve bilgilerini paylaşması sayesinde size Ford Mustang Mach-E hakkında bilmeniz gereken hemen her şeyi söyleyebileceğiz. MachE Forum’daki bazı kişiler neyse ki Ford’un hatayı fark edip sayfayı silmeden önce bu görselleri kaydetmeyi başarmış.

Peki Mach-E’nin tasarımı nasıl? Beklendiği gibi Ford Mustang ile benzer tasarım detaylarına sahip olan elektrikli SUV model, kapalı ön ızgarası ile de elektrikli olduğunu vurguluyor. Geleneksel kapı kollarına sahip olmayan elektrikli model akıcı bir tasarım ile bizleri karşılıyor. Mustang benzeri aydınlatma gruplarına sahip olan modelde kaslı çamurluklara yer verilmiş. Genel anlamda atletik görünen modelin performans anlamında da doyurucu olmasını bekliyoruz.

İç mekana geçtiğimizde ise Tesla modellerinden tanıdığımız büyük bir ekranın öne çıktığı minimalist tasarımlı kokpit bizleri karşılıyor. Üç kollu sportif direksiyonun arkasında ise sürücüye araç hakkında bilgileri aktaran ikinci bir ekrana yer verilmiş. Gösterge boyunca uzanan havalandırma ızgaraları ise genişlik algısını arttırıyor.

5 farklı donanım seviyesi ile sunulacak

Bunların yanı sıra paylaşılan görsellerdeki altyazılar aracın donanım seviyelerini, güç ünitelerini ve ABD’deki fiyatını da ortaya koyuyor. Ford Mustang Mach-E, Select, California Rt. 1, Premium, First Edition ve GT olmak üzere beş farklı donanım seviyesi ile karşımıza çıkacak.

Select adı verilen giriş versiyonunda 258 beygir güç ve 415 Nm tork üretebilen elektrik motoru bulunacak. Standart olarak arkadan itişli olan modelde, dört tekerlekten çekiş istendiğinde ise tokr miktarı 582 Nm oluyor. Ford, Mach-E Select’in tek bir şarjda 370 km yol kat edebileceğini açıklarken, AWD versiyonda ise bu değerin 338 km olduğu belirtildi.

0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 6.5 saniyede tamamlayacağı söylenen modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan versiyonunda ise bu sürenin yaklaşık 5.5 saniye olacağı ifade edildi. Giriş seviyesi modelin başlangıç fiyatının ise ABD’de 43.895 Dolar olduğu açıklandı.

En yüksek sürüş menziline sahip olan Mach-E California Rt. 1’in tek şarjda 483 km yol katedebileceği belirtiliyor. Sadece arkadan çekişli olarak sunulacak model, 286 beygir güç ve 415 Nm tork değerlerine sahip. 100 km/s hıza ulaşmak için yaklaşık olarak 6.5 saniyeye ihtiyaç duyacak olan modelin başlangıç fiyatının ise 52.400 Dolar olacağı tahmin ediliyor.

Performans odaklı tasarlanan Ford Mustang Mach-E GT ise 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniye civarında tamamlayabiliyor. Sadece dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak olan modelin güç ve tork seviyeleri ise henüz açıklanmadı. Yaklaşık olarak 378 km menzil sunacak olan performanslı versiyonun giriş fiyatı ise 60.500 Dolar olacak. Modelin satışlarının 2021 yılının bahar aylarında başlaması bekleniyor.

2020 yılının sonlarında ilk olarak First Edition ve Premium versiyonları ile karşımıza çıkacak olan Mach-E’de Select ve California Rt. 1 versşyonları için ise 2021 yılının ilk çeyreğini beklemek gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu