2020 Toyota Supra motorundan 1000 beygir elde etmek

2020 Toyota Supra, piyasadaki modifiyeye en uygun motorlardan birine sahip. Ünlü motor üreticisi Stephan Papadakis de bu motordan 1000 beygir güç elde etmeyi başaranlardan biri.

Çıplak bir B58 motor bloğunu alan Papadakis, 2019 Sema Fuarı sırasında Toyota standında motoru geliştirmeye başladı ve bu motoru bir canavara dönüştürmek için nelere ihtiyaç olduğunu bizlere anlattı.

Beklendiği üzere aracın gücünü açığa çıkarmak için motorun piston gibi iç parçaları yeni dövme parçalarla değiştirildi. Bunun yanı sıra Mountane tarafından üretilen alüminyum emme manifoldu da motordaki yerini aldı. Özel bir turbo manifoldu ile tamamlanan BorgWarner EFR 9280 turbobesleme de motora eklendi. Liste bu şekilde uzayıp devam ediyor.

Motorun ince ayarları ise Dyno üzerinde yapılacak. Papadakis henüz aracın ne kadar güç üretebileceğini açıklamadı ancak daha önce yapılan denemelerde B58 Supra motorundan standart iç parçalar ile 700 beygir güç elde edilmişti. Bu yüzden Papadakis’in dört basamaklı bir rakam elde etmesi kimseyi şaşırtmayacaktır.

Toyota, yeni Supra’nın BMW kaynaklı bir aktarma organı kullanacağını açıkladığından beri, insanlar B58’in efsanevi 2JZ’ye uygun bir halef olup olmadığını tartışıyorlardı. Şimdiye kadar ortaya çıkan rakamlar ise yeni Toyota Supra’nın turboşarjlı altı sıralı ünitesinin en dirençli motorlardan biri olduğunu ve kolaylıkla büyük sayılar üretebildiğini gösteriyor.

Papadakis tarafından üretilen 2020 Toyota Supra motorunun verilerinin ne kadar olduğunu öğrenmek için biraz daha beklemekzorundayız. Ancak SEMA’da çekilen bu görüntüler dyno üzerinde Supra’nın harika sesler çıkardığını ortaya koyuyor. Kulaklarınızın pası silinsin..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu