Dünyanın en pahalı SUV’u: Karlmann King

Karlmann King, 3.8 milyon dolara çıkan fiyatıyla dudak uçuklatıyor

Oldukça özel bir SUV arıyorsanız ve bu araç için bir servet ödemeye hazırsanız. Karlmann King tam da size göre.

Eğer Rolls Royce Cullinan ve Lamborghini Urus size çok pahalı geliyorsa bir de Karlmann King’in fiyatına bakmanızı öneririz. Giriş fiyatı 1 milyon doların üzerinde olan araç, opsiyonlarla birlikte 3.8 milyon dolara kadar çıkabiliyor.

Ford F-550 altyapısı üzerinde yükselen devasa SUV, çarpıcı tasarımıyla öne çıkıyor. Luciano D’Ambrosio, kaleme aldığı Karlmann King’in ‘elmas tasarıma’a sahip olduğunu belirtti. Aracın üçgen formlu çıkıntı detayları da tasarımcıyı doğrular nitelikte. Karlmann King kesinlikle farklı görünüyor.

Arkadaki yolcular için sadece bir kapı sunan King, kahve makinesinden buzdolabına kadar uzanan dolgun bir opsiyon listesine sahip. Müşteriler ayrıca PS4, açılır masa ve yıldızlı gökyüzünü andıran minik LED’lere sahip bir tavana da sahip olabiliyor.

Aracın kaputunun altında Ford’un 426 beygir güç üretebilen 6.8 litrelik V10 motoru yatıyor. Azami hızı 220 km/s olan lüks SUV model, gücünü ise 6 ileri otomatik şanzımanla yere aktarıyor. Kurşun geçirmez özelliği tercih ederseniz, artan ağırlıkla birlikte aracın hızı 140 km/s’ye düşüyor.

Barcroft’un paylaştığı bu videoda bu devasa SUV hakkında merak edilenler yer alıyor. Oldukça farklı ve lüks olan Karlmann King’in bu parayı hakedip etmediğini ise zaman gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu