1 milyon kilometre yapan Tesla Model S P85

Karşınızdaki Tesla Model S P85, muhtemelen en fazla kilometre yol kat eden Tesla modeli. Bu otomobilin kilometre sayacı şuanda 1.000.000 kilometreyi aşmış durumda. Elon Musk’ın şuanda uzayda dolaşmakta olan Tesla Roadster’ını hesaba katmıyoruz tabi ki.

Araç sahibi Hansjörg Gemmingen, 2014 yılında ilk nesil Tesla Roadster’ının yanına kırmızı Model S P85’i satın almış. Gemmingen, aracının yedi haneli kilometreye ulaşmasını ise bir Tesla meraklıları partisine dönüştürmüş. Guinness Rekorlar Kitabı’ndan bir temsilci de bu etkinlikte hazır bulunmuş.

Gemmingen yaptığı açıklamada aracının bu günlere gelebilmesi için bazı onarımlardan geçtiğini ekledi. 290.000 kilometrede batarya değişikliğine gidildiğini belirten araç sahibi, elektrik motorunun da üç kez değiştirildiğini sözlerine ekledi. Neyse ki, tüm bu değişiklikler Tesla Model S P85’in garanti kapsamındaymış.

Tesla Model S

Gemmingen ayrıca bataryanın mümkün olduğu kadar uzun süre dayanması için hiçbir zaman tamamen boşalmasına izin vermediği gibi batarya kapasitesinin %85’inin üzerinde hiç şarj etmemiş.

Tesla Model S, hırsızlar tarafından işte böyle çalındı

Tesla meraklısı Model S P85’ini emekliye çıkarmayı hiç düşünmüyor. Hatta Gemmingen’in 1 milyon mile (1.609.344 km) ulaşmak gibi iddialı bir hedefi bulunuyor. Hatta Gemmingen bu hedefe yaklaştığında aracını Tesla’nın başkenti ABD’ye göndermeyi planlıyormuş.

Tesla Model S P85 ile oldukça uzun yollar yapan Gemmingen’in Tesla Roadster’ının kilometre sayacı da 620.000 km’nin üzerini işaret ediyor. Bakalım bu Tesla meraklısı araçları ile daha kaç kilometre yol kat edebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu